Alweer klap voor Anderlecht: nu ook iconische doelman Jean Trappeniers overleden

Jean Trappeniers hier rechts van dat andere clubicoon Gilbert "Gille" Van Binst.
Photo News Jean Trappeniers hier rechts van dat andere clubicoon Gilbert "Gille" Van Binst.
Gisteren was er het overlijden van Martin Lippens op 82-jarige leeftijd en vandaag is Anderlecht opnieuw in rouw door het heengaan van een clubmonument. Jean Trappeniers dit keer, de gewezen doelman was een icoon in het Astridpark en kwam ook uit voor de Rode Duivels. De 74-jarige ex-speler van paars-wit overleed gisteren en maakte van eind jaren '50 tot begin jaren '70 deel uit van een gouden ploeg met daarbij ook Paul Van Himst, Jan Mulder en de eveneens betreurde Lippens.

De geliefde Jean Trappeniers verdedigde tussen 1959 en 1971 twaalf seizoenen het doel van Anderlecht. Hij vierde in Brussel zes landstitels en maakte ook deel uit van het elftal dat tussen 1964 en 1968 vijf keer op rij de titel pakte. Na zijn periode in het Constant Vanden Stockstadion speelde Trappeniers ook nog bij Union (1971-1973), Antwerp (1973-1979), Eendracht Aalst (1979-1981), opnieuw Union (1981-1982) en Peutie, waar hij in 1983 zijn carrière afsloot.

18 selecties, 11 caps
Bij de nationale ploeg verzamelde hij achttien selecties (elf caps). In de pikorde moest hij er vaste waarde Christian Piot voor zich dulden. In 1970 nam hij met België deel aan het WK in Mexico. Intussen heeft Anderlecht op de clubwebsite gereageerd op het overlijden van Trappeniers: "Sporting betuigt zijn diepste medeleven aan de familie en vrienden van deze legendarische doelman. We wensen hen veel moed in deze moeilijke tijden. Rust in vrede 'Trap' en bedankt voor alles!"