Alsnog geldboete voor Charleroi omwille van onthoofdingsspandoek

PHOTO_NEWS
De Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft besloten om eersteklasser Sporting Charleroi een geldboete van 2.500 euro op te leggen. Dat maakte Thibault De Gendt, competitions manager van de voetbalbond, bekend via Twitter.

De Karolo-supporters hadden een spandoek ontrold vlak voor aanvang van de derby in eigen huis tegen Standard op 25 april (1-0 zege). Daarop stond "Ultras islamistes, les seuls à décapiter, c'est vous' (Ultras islamisten, die enigen die moeten worden onthoofd, zijn jullie)". Het verwees naar het spandoek van de Standard-supporters tegen Anderlecht-middenvelder Steven Defour eerder op het seizoen, waarbij de speler onthoofd werd afgebeeld.

Het parket van de voetbalbond ging vorige week in beroep tegen de beslissing van de Geschillencommissie Betaald Voetbal om Charleroi in eerste aanleg geen sanctie op te leggen voor het gedrag van haar supporters. Charleroi verdedigde zich op de zitting door te stellen dat het spandoek zo snel mogelijk door de stewards van de club verwijderd werd, en dat Charleroi-manager Mehdi Bayat zich na de wedstrijd voor het oog van de televisiecamera's tegen het spandoek uitgesproken had, maar ving dus bot in beroep.

PHOTO_NEWS