De kerncentrale in Zaporizja wordt scherp bewaakt door de Russen.
Volledig scherm
De kerncentrale in Zaporizja wordt scherp bewaakt door de Russen. © AFP

“Als Kiev nog elektriciteit wil van kerncentrale Zaporizja zal er betaald moeten worden aan Moskou”

Rusland wil Oekraïne afsnijden van haar kerncentrale in Zaporizja, de grootste van Europa. “Als Kiev dat niet wil, zal er betaald moeten worden aan Moskou voor de elektriciteit die er geproduceerd wordt”, stelde de Russische vicepremier Marat Khoesnoellin tijdens een bezoek aan de kerncentrale. Herlees alle ontwikkelingen van donderdag 19 mei hier.

16 reacties

 • Vladimir De Leeuw

  1 maand geleden
  Oorlogsschade? Dat is oorlogsbuit... is gebruikelijk bij oorlogen.
 • Karel Van Beeck

  2 maanden geleden
  In verschillende landen kan men nog telen. In België teelt men enkel beton en verdwijnt de landbouwgrond.
 • Marjan Frankie

  2 maanden geleden
  het word echt tijd dat we terug een muur laten bouwen , niet tussen maar rond de russen hij eist veel en beschuldigd iedereen als het hem goed uitkomt zo kennen we er nog 1ne in de NAvo ...
 • Michael Aerts

  2 maanden geleden
  Als het zo logisch is dat ze voor goederen moeten betalen dan is het uiteraard evident dat de Russen betalen voor de oorlogsschade? Of is daar weer een uitzondering op voorzien?
 • Yves De Groote

  2 maanden geleden
  Logisch toch? Wie goederen wil moet daarvoor betalen.
 1. Topman Europese drugsmaffia opgepakt en weer vrijgelaten tijdens vakantie op Ibiza
  2

  Topman Europese drugsmaf­fia opgepakt en weer vrijgela­ten tijdens vakantie op Ibiza

  De Spaanse politie heeft op Ibiza een lid uit de hoogste regionen van de Europese drugsmaffia opgepakt. Het gaat om de Zweed Jonas Sture Falk (49), bekend als ‘de Zweedse Pablo Escobar’. Hij werd opgepakt in een strandbar en zou samenwerken met Fikri Amellah (30) en de mocromaffia. Hoewel iedereen weet wat hij doet, staat de Zweed erom bekend zich moeilijk te laten vangen. Hij werd dan ook al na één dag weer vrijgelaten.
 2. Na tragedie in Alpen: klimaatopwarming slaat harder toe dan ooit in Italië. “Natuur wordt vernietigd door ons krankzinnig gedrag”
  PREMIUM

  Na tragedie in Alpen: klimaatop­war­ming slaat harder toe dan ooit in Italië. “Natuur wordt vernietigd door ons krankzin­nig gedrag”

  De Marmolada, ‘koningin van de Dolomieten’ en symboolberg voor klimaatwetenschappers, heeft zeker zeven doden geëist na een enorme lawine. In het noorden van Italië was het nooit eerder zo droog. De regering wil de noodtoestand uitroepen. “Het is ochot 4 juli. Het warmste moet nog komen”, zegt VTM-weervrouw en klimaatexpert Jill Peeters.