Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Als bestuurder gsm in de hand? Boete!

Wie een boete krijgt, omdat hij of zij een telefoon vasthoudt achter het stuur, kan zich voortaan de moeite besparen om die boete aan te vechten. In een arrest van 14 januari zegt het Hof van Cassatie dat het openbaar ministerie niet hoeft te bewijzen dat de bestuurder het toestel ook echt gebruikt heeft, om hem een boete te kunnen opleggen. De gsm gewoon in de hand hebben volstaat. Dat schrijft De Standaard maandag.

85 reacties

 • Luc De Bruyn

  1 jaar geleden
  Nee, dit helpt geen moer,+ 40 % zijn company gsm s, firma betaald dan toch. Bij betrappen op heterdaad. GSM afgeven en ter plaatse vernietigen per direct !! Zal 100 X effectiever zijn, foto's, contacten, berichten , gewoon direct kwijt ? Doe je waarschijnlijk echt geen enkele keer meer !!! Zo werkt iets, doch brengt inderdaad weeral geen GELD op !!
 • Peter Hegge

  1 jaar geleden
  Als elk regeltje en wet gecontroleerd moet worden gaan we allemaal burger politie worden.. En we hebben ene Tommelein die gaat vragen om je buurman te verlinken.
 • Marc Statham

  1 jaar geleden
  Politie anoniem op pad sturen in een suv of andere hoge auto zodat ze het goed zien, boetes van minstens 1000 euro en rijverbod..
 • roland Devriese

  1 jaar geleden
  Heb een carrière als vertegenwoordiger achter de rug, zonder telefoon of gsm bereik overdag, en dat was geen probleem. Nu kunnen velen niet meer naar de bakker of de thuis naar de wc zonder bereik. Blijkbaar scheelt er iets daar bovenin. En zeggen dat de regering geld nodig heeft is kinderpraat van de bovenste plank, bel niet en er is geen boete, te moeilijk om te begrijpen, opnieuw lezen aub.
 • Christiaan Bruynseels

  1 jaar geleden
  Wie zal dit controleren? Groot tekort agenten!
 1. "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'
  Play
  Blijven Slapen

  "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'

 2. Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen
  Play

  Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen