Alexis (37) is zwanger van haar tiende zoon op rij: "Nee, we gaan niet door tot we een dochter hebben"

Twitter
Ze willen niet per se een dochter. En ze hebben ook niet de ambitie om een voetbalteam te vormen met hun kinderen. Alexis Brett (37) en haar man David (42) zuchten als ze die vragen wéér voor de voeten gegooid krijgen. De grote familie was niet gepland, het gebeurde gewoon. Maar nu ze zwanger is van haar tiende op rij, is het volgens Alexis mooi geweest. "Na de geboorte laat ik me steriliseren", zegt ze.

De voormalige verpleegster uit Inverness in Schotland vertelt dat ze niet verbaasd was toen ze te horen kreeg dat ze zwanger was van haar tiende en dat het opnieuw een jongen was. "Elke keer als we op 20 weken naar het ziekenhuis gingen voor een scan, verwachtten we eigenlijk dat het een jongen zou zijn. En ook deze keer was dat zo", vertelt ze. En daar is ze best blij om. "Ik zou niet weten wat ik nu met een meisje zou moeten doen, zeker na negen jongens."

Alexis en David leerden elkaar in 1998 kennen bij het spoor, waar ze op dat moment allebei werkten. Zij was hostess, hij conducteur. Drie jaar later was ze zwanger van haar eerste zoon, Campbell (nu 15). Acht maanden later stapten ze in het huwelijksbootje en kort daarna werd hun tweede zoon Harrison (nu 13) geboren. Intussen volgde ze een opleiding tot verpleegster en David tot treinbestuurder.

Contraceptie
Daarna volgden nog Corey (11), Lachlan (9), Brodie (7), Brahn (6), Hunter (4), Mack (3) en Blake (1). Alexis was zelf enig kind en houdt vol dat het nooit bewust de bedoeling was om zo een groot gezin te hebben. "Ik bleef gewoon zwanger worden", vertelt ze. "Alsof ik immuun was voor contraceptie. Of het nu de pil was of het spiraaltje." Maar daar zal nu een einde aan komen. Want als ze haar tiende op de wereld heeft gezet eind deze maand, wil ze zich later steriliseren.

Facebook

De grootste stap was van twee naar drie kinderen. "Dan moet je echt alles aanpassen, van de auto, tot de vakantie en de routines voor het slapengaan. Van vier naar tien maakt weinig verschil. Het niveau van chaos blijft ongeveer gelijk. Maar nu is het mooi geweest", zegt ze nog.

Organisatie
Het runnen van haar gezin is dan ook een hele organisatie. Ze wonen in een huis met vijf slaapkamers en verbruiken elke week onder meer 90 zakken chips, 1 kilogram pasta, 14 broden, 8 dozen ontbijtgranen en 6 brikken fruitsap. Ze nemen samen ook 80 douches of baden per week, verorberen 30 lunchdozen en wassen gemiddeld 20 machines kleren.

Facebook

Het koppel vindt tussendoor toch nog de tijd om twee keer per maand een romantisch uitje te maken met zijn tweeën. David - die de ziekte van Parkinson heeft - geeft bovenop zijn fulltime job ook nog drie keer per week gevechtssport. Alexis sport drie keer per week en liep al een halve marathon, amper acht weken na de geboorte van Mack.

Pijn
Haar tiende zwangerschap was wel iets lastiger, geeft ze toe. "Ik heb best wat pijn in mijn heupen. Ik denk dat het mijn lichaam is dat zegt dat het genoeg geweest is. En daar kan ik inkomen."