Alarmniveau in bijna heel Wallonië

Archiefbeeld uit januari 2003, toen onder andere Hotton blank stond.
UNKNOWN Archiefbeeld uit januari 2003, toen onder andere Hotton blank stond.
In bijna heel Wallonië heeft in de nacht van donderdag op vrijdag het waterpeil op alarmniveau gestaan. Dat is te lezen op de website van het Waals Operationeel Directoraat-Generaal voor Mobiliteit en Waterwegen.

In Waals-Brabant bleef de situatie normaal, maar voor de waterlopen in de andere Waalse provincies gold het alarmniveau, met uitzondering van de Maas. De toestand fluctueert daar tussen normaal en het vooralarmniveau.

Dooi
In een straat in de Luikse deelgemeente Chênée heeft zich vanochtend een "meer" gevormd van 80 op 30 meter en met een zekere diepte, nadat een beek door de dooi buiten haar oevers getreden was. Voorlopig moest nog niemand geëvacueerd worden. De dooi zorgde tijdens de nacht van donderdag op vrijdag voor heel wat overstromingen in het Luikse en tientallen ondergelopen kelders.

In Vlaanderen bleek enkel in Moelingen, een deelgemeente van Voeren, de waterstand kritiek, volgens de website overstromingsvoorspeller.be. In de loop van de ochtend zou het waterpeil daar wel moeten dalen. (belga/odbs)