Luka Cruysberghs
Volledig scherm
Luka Cruysberghs © Gregory Van Gansen / Photo News

Al meer dan 4.000 jongeren doen mee aan Generation Now: hoe gaat het met jou vandaag?

Hoe gaat het vandaag met jou? Wat houdt jou bezig? Dat willen HLN en VTM NIEUWS te weten komen met een grote bevraging bij jongeren tussen 12 en 24 jaar. ‘Generation Now’, zoals het onderzoek heet, gebeurt in aanloop naar Rode Neuzen Dag 2021. Wil jij ook meehelpen? Surf nu naar generationnow.be en vergelijk jouw resultaat met dat van een aantal bekende influencers. Al meer dan 4000 jongeren hebben intussen de test gedaan.

36 reacties

 • Catherine MISTIAEN

  3 weken geleden
  Ouderen kunnen de angst van de jongeren relativeren, als ze de kans krijgen. Elke opa en oma van vandaag, is opgegroeid in 1 of andere naoorlogse jongerencultuur (beatnik, hippie, punk, disco, etc). Dus ze weten heel goed wat het is om jong te zijn en alle aandacht op te eisen. In mei 1968 scandeerden de boomers: "Ouderen met gezag moesten nu eens zwijgen en luisteren naar de jeugd." Maar deze boomers zijn nu zelf oma en opa geworden en (moeten) zwijgen en luisteren, want het zijn ouderen.
 • Rachel Bonte

  4 weken geleden
  Elke generatie heeft zo haar eigen problemen. Het enige verschil is dat er nu heel wat vangnetten zijn voor jongeren. Vele ouderen kampen nog steeds met mentale problemen en leven in een isolement of een ongezond levenspatroon doordat ze nooit geholpen werden. In die zin stoort het mij enorm dat 50+ nog altijd naast de boot vallen en niet gehoord worden.
 • bob jansens

  1 maand geleden
  alles is goed als de jeugd maar niet moet studeren of werken...
 • Henri Demeer

  1 maand geleden
  de vorige generatie heeft voor de luxe en weelde gezorgd waarin de verwende jeugd nu klaagt en zaagt omdat ze nooit genoeg hebben .
 • Staaf De Slovere

  1 maand geleden
  De jongeren van nu hebben de wereld niet gemaakt hé ... het is de generatie ervoor. Dus daar ligt de bron. De huidige generatie is enkel het product ervan.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.