Luka Cruysberghs
Volledig scherm
Luka Cruysberghs © Gregory Van Gansen / Photo News

Al meer dan 4.000 jongeren doen mee aan Generation Now: hoe gaat het met jou vandaag?

Hoe gaat het vandaag met jou? Wat houdt jou bezig? Dat willen HLN en VTM NIEUWS te weten komen met een grote bevraging bij jongeren tussen 12 en 24 jaar. ‘Generation Now’, zoals het onderzoek heet, gebeurt in aanloop naar Rode Neuzen Dag 2021. Wil jij ook meehelpen? Surf nu naar generationnow.be en vergelijk jouw resultaat met dat van een aantal bekende influencers. Al meer dan 4000 jongeren hebben intussen de test gedaan.

35 reacties

 • Rachel Bonte

  3 dagen geleden
  Elke generatie heeft zo haar eigen problemen. Het enige verschil is dat er nu heel wat vangnetten zijn voor jongeren. Vele ouderen kampen nog steeds met mentale problemen en leven in een isolement of een ongezond levenspatroon doordat ze nooit geholpen werden. In die zin stoort het mij enorm dat 50+ nog altijd naast de boot vallen en niet gehoord worden.
 • bob jansens

  1 week geleden
  alles is goed als de jeugd maar niet moet studeren of werken...
 • Henri Demeer

  2 weken geleden
  de vorige generatie heeft voor de luxe en weelde gezorgd waarin de verwende jeugd nu klaagt en zaagt omdat ze nooit genoeg hebben .
 • Staaf De Slovere

  2 weken geleden
  De jongeren van nu hebben de wereld niet gemaakt hé ... het is de generatie ervoor. Dus daar ligt de bron. De huidige generatie is enkel het product ervan.
 • Cris Verwilligen

  2 weken geleden
  Jongeren hebben ook ogen in hun hoofd en of we het nu willen of niet, de oudere generatie en ook de mijne hebben hun verhaal geschreven, goed of niet. Het is nu aan de volgende generatie om hun verhaal te schrijven en het enige wat wij kunnen doen is luisteren en ze adviseren, dat is alles, en vertrouwen dat ze het goed doen. Alles in vraag stellen is de basis van de filosofie. Je kan beter alles in vraag stellen dan alles zomaar aanvaarden. Iets wat mijn en de oudere generatie vergeten zijn.
 1. Bart en Christine vertrokken op droomcruise naar Middellandse Zee: "Toen ik bij inschepen plots positief testte, begon de nachtmerrie”
  Play

  Bart en Christine vertrokken op droomcrui­se naar Middelland­se Zee: "Toen ik bij inschepen plots positief testte, begon de nachtmer­rie”

  Ze hadden er lang naar uitgekeken en zondag was het eindelijk zover: gepakt en gezakt stonden Bart Op de Beeck (42) en zijn vrouw Christine Vandenberghe (52) uit Ternat op de kade in Venetië om in te schepen voor een droomcruise op de Middellandse Zee. Speciale handdoek om te zonnen op het dek en chique outfits in de koffer om voluit te kunnen genieten van de gala-avonden aan boord. Het liep anders. De handdoek ligt nu op een matras tussen de openstaande balkondeuren van een klein hotelkamertje langs een drukke Italiaanse weg. En de leuke kleren zitten nog precies waar ze zaten: in het valies. Want Bart legde een positieve coronatest af vlak voor ze aan boord gingen. En daarmee veranderde hun droomreis op slag in een ware nachtmerrie.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Minister Dermagne geeft banken onvoldoende over plannen bankautomaten

  Minister Dermagne geeft banken onvoldoen­de over plannen bankautoma­ten

  De samenwerking tussen vier grootbanken over de invoering van bankneutrale automaten - Batopin gedoopt - krijgt een dikke onvoldoende van minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS). Hij dreigt er mee de interbancaire tarieven te verhogen om de banken op die manier aan te sporen hun netwerk voldoende uitgebreid te houden. “Het is tijd dat banken hun engagementen, de wetten en hun klanten respecteren”, aldus de vicepremier.
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.