Luka Cruysberghs
Volledig scherm
Luka Cruysberghs © Gregory Van Gansen / Photo News

Al meer dan 4.000 jongeren doen mee aan Generation Now: hoe gaat het met jou vandaag?

Hoe gaat het vandaag met jou? Wat houdt jou bezig? Dat willen HLN en VTM NIEUWS te weten komen met een grote bevraging bij jongeren tussen 12 en 24 jaar. ‘Generation Now’, zoals het onderzoek heet, gebeurt in aanloop naar Rode Neuzen Dag 2021. Wil jij ook meehelpen? Surf nu naar generationnow.be en vergelijk jouw resultaat met dat van een aantal bekende influencers. Al meer dan 4000 jongeren hebben intussen de test gedaan.

36 reacties

 • Catherine MISTIAEN

  4 weken geleden
  Ouderen kunnen de angst van de jongeren relativeren, als ze de kans krijgen. Elke opa en oma van vandaag, is opgegroeid in 1 of andere naoorlogse jongerencultuur (beatnik, hippie, punk, disco, etc). Dus ze weten heel goed wat het is om jong te zijn en alle aandacht op te eisen. In mei 1968 scandeerden de boomers: "Ouderen met gezag moesten nu eens zwijgen en luisteren naar de jeugd." Maar deze boomers zijn nu zelf oma en opa geworden en (moeten) zwijgen en luisteren, want het zijn ouderen.
 • Rachel Bonte

  1 maand geleden
  Elke generatie heeft zo haar eigen problemen. Het enige verschil is dat er nu heel wat vangnetten zijn voor jongeren. Vele ouderen kampen nog steeds met mentale problemen en leven in een isolement of een ongezond levenspatroon doordat ze nooit geholpen werden. In die zin stoort het mij enorm dat 50+ nog altijd naast de boot vallen en niet gehoord worden.
 • bob jansens

  1 maand geleden
  alles is goed als de jeugd maar niet moet studeren of werken...
 • Henri Demeer

  1 maand geleden
  de vorige generatie heeft voor de luxe en weelde gezorgd waarin de verwende jeugd nu klaagt en zaagt omdat ze nooit genoeg hebben .
 • Staaf De Slovere

  1 maand geleden
  De jongeren van nu hebben de wereld niet gemaakt hé ... het is de generatie ervoor. Dus daar ligt de bron. De huidige generatie is enkel het product ervan.
 1. HET DEBAT. Zijn de quarantaineregels en de teststrategie op scholen te streng?

  HET DEBAT. Zijn de quarantai­ne­re­gels en de teststrate­gie op scholen te streng?

  Na een lange periode van stabiliteit, is het aantal coronabesmettingen in ons land de laatste weken opnieuw zienderogen gestegen. Verschillende scholen moeten de deuren sluiten. De quarantaineregels liggen onder vuur. Verschillende stemmen in het onderwijsveld pleiten ervoor om het virus onder de kinderen te laten circuleren en de scholen open te houden. Wat denk jij? Zijn de quarantaineregels en de teststrategie op scholen te streng? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.