Al je apps afsluiten spaart batterij van je iPhone NIET

THINKSTOCK
Van een gigantische misvatting gesproken! Geregeld al je 'achtergrondapps' naar boven schuiven om ze af te sluiten en zo de batterij van je iPhone te sparen, blijkt niet erg nuttig. Dat beweert Business Insider. Niet te onderschatten: dit kan je leven veranderen!

Ben jij ook zo'n type dat dode momenten van de dag vult met het overzicht van openstaande apps op te roepen in het multitaskscherm - tweemaal klikken op de thuisknop - en ze vervolgens één voor één af te sluiten. Om je batterij te sparen, zo wil de volksmond. 

Maar bijna al die apps werden eigenlijk al afgesloten door het besturingssysteem. Wat je ziet, zijn statische beelden van apps die je eerder geopend had. Een soort van visuele bladwijzers om van de ene app naar de andere te springen, indien gewenst. Maar iOS zorgt er meestal zelf voor dat de apps inactief worden en nauwelijks batterij-energie opsouperen. Dat is al jaren zo.

Waarmee niet gezegd is dat je nooit een app manueel moet afsluiten. Apple zegt zelf: "Doorgaans moet een app niet geforceerd worden gestopt tenzij deze niet reageert". Zolang die apps in standbymodus je niet uit je slaap halen, hoef je ze dus niet constant weg te schuiven. Maar verboden is het ook niet, uiteraard.