Al 15.000 handtekeningen verzameld tegen borstbeeld Brusselse ex-burgemeester Yvan Mayeur

Brussels ex-burgemeester Yvan Mayeur (PS).
photo_news Brussels ex-burgemeester Yvan Mayeur (PS).
De petitie tegen een buste voor ex-burgemeester Yvan Mayeur in het Brusselse stadhuis heeft vandaag haar 15.000ste handtekening verzameld. Met de petitie wordt het college van burgemeester en schepenen gevraagd om Mayeur niet te eren met een borstbeeld ter waarde van een "verfoeilijke" 60.000 euro omdat hij ontslag heeft moeten nemen wegens het schandaal rond Samusocial.

Mayeur nam in juni ontslag wegens zijn rol bij Samusocial. Net als voormalig OCMW-voorzitster Pascale Peraïta verdiende de oud-PS'er veel geld bij de Brusselse daklozenorganisatie, bovenop zijn burgemeesterssalaris.

De initiatiefnemer van de petitie wil dat de 60.000 euro die de buste zou kosten, naar ngo's gaat. De petitie zal op 11 september, tijdens de volgende gemeenteraad, aan het Brusselse stadsbestuur worden overgemaakt. Al sinds 1830 krijgen alle Brusselse oud-burgemeesters zo'n beeld.

Begin augustus liet schepen van Patrimonium Geoffroy Coomans (MR) weten dat er niet met de traditie zou gebroken worden en dat Mayeur net als zijn voorgangers een borstbeeld zal krijgen.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jakke Troost

  Hoeveel van die borstbeelden van oud burgemeesters staan er al in het stadhuis van Brussel ? Valt dat nog te recupereren ?

 • Steven Bassie

  Als dit een traditie is moet het er komen. Maar een buste kan een pak goedkoper gemaakt worden! En neen ik ben geen sos.

 • Christophe Spruyt

  Waar mag ik tekenen?

 • nivarlet jacques

  Waar haalt die onderkruiper dat recht? Was da niet voor de goede weggelegd?

 • linde segaert

  Terwijl er al heel wat te doen is over straatnamen en standbeelden die er eigenlijk nooit hadden mogen zijn houdt Brussel vast aan haar ouderwetse traditie om beelden van gewezen burgemeesters te verzamelen... terwijl dat gemeenschapsgeld heel wat nuttiger kan besteed worden.