Airbus bevestigt "verlies" van toestel

AP
De Franse vliegtuigbouwer Airbus heeft donderdag in een communiqué bevestigd dat vannacht een A320 van Egyptair boven de Middellandse Zee "vermist raakte". "Onze gedachten gaan uit naar alle betrokkenen", klinkt het nog.

In de 24 uur voor het vliegtuig verdween had het drie andere trips uitgevoerd: heen en terug van Caïro naar Tunis, en de vlucht van Caïro naar Parijs. In de week ervoor had het toestel ook naar en vanuit Brussel gevlogen, blijkt uit gegevens van FlightRadar24.

Het toestel, met kenteken SU-GCC en serienummer 2088, werd "rechtstreeks van de productielijn" aan Egyptair geleverd, in november 2003. "Het vliegtuig had in totaal ongeveer 48.000 vluchturen op de teller en werd aangedreven door IAE-motoren", klinkt het in een communiqué. "Op dit ogenblik is geen andere informatie beschikbaar." Als er bevestiging is over meer details en die vrijgegeven zijn door de autoriteiten "zal Airbus meer feitelijke informatie beschikbaar stellen".

Airbus belooft "technische bijstand aan het Frans luchtvaartagentschap BEA en de instanties die met het onderzoek belast worden".

Wereldwijd waren eind vorige maand meer dan 6.700 toestellen van de A320-reeks in gebruik, goed voor bijna 180 miljoen vluchturen tijdens meer dan 98 miljoen vluchten.