Airbus 380 verliest stuk van vleugel op luchtshow in Parijs

REUTERS
Een Airbus 380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, moest aan de grond blijven toen het toestel tijdens het taxiën de tip van een vleugel verloor tegen een gebouw. Het ongeval gebeurde op de luchthaven Le Bourget, waar een luchtshow gehouden wordt.

Het paradepaardje van Airbus moest op de show demonstraties geven, maar die werden afgelast zodat het toestel kan worden gerepareerd. Voor Airbus was het een dubbele tegenvaller, want ook een militair toestel van de Europese vliegtuigbouwer moest door een technisch probleem aan de grond blijven. En zaterdag kondigde Airbus aan dat twee van de drie versies van z'n nieuwe A350 twee jaar uitstel zullen krijgen.

Het is ook niet de eerste keer dat de enorme A380 voor problemen zorgt. Eerder dit jaar raakte een toestel op de luchthaven JFK van New York met zijn vleugel een kleiner vliegtuig. Het ongeval in Parijs gebeurde aan een lage snelheid waardoor er enkel materiële schade was.

Parijs organiseert deze week de belangrijkste en oudste vliegtuigbeurs ter wereld. Meer dan 2.100 exposanten uit 45 landen zullen aanwezig zijn. Naast de rivaliteit en de strijd om bestellingen plaatsen fabrikanten de bouw van meer milieuvriendelijke vliegtuigen centraal op de beurs. (gb)

REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERS