Agenten halen Donald Trump van het podium tijdens speech in Nevada

Donald Trump werd zaterdag van het podium gehaald door agenten van de Secret Service in het midden van een speech in Reno, Nevada. De reden waarom de Republikein onderbroken werd is nog onduidelijk. De presidentskandidaat keerde enkele minuten later terug op het podium.

Op beelden van het incident die door verschillende Amerikaanse media gepuliceerd werden is te zien hoe veiligheidsagenten Trump plots vastgrijpen en van het podium halen. Ook is te zien hoe vooraan in de zaal tumult ontstaat, en de veiligheidsagenten een man vastgrijpen om hem vervolgens naar buiten te begeleiden. 

De geheime dienst verklaarde achteraf dat een man in het publiek "wapen" had geroepen en daarop onmiddellijk geëvacueerd werd.

Na een grondige fouillering van de man en het doorzoeken van de onmiddellijke omgeving, werd "geen enkel wapen gevonden", aldus de geheime dienst die wel toevoegde dat er nog een onderzoek loopt naar de precieze omstandigheden van het incident. 

Zijn ze niet fantastisch? 
Na de korte evacuatie kon Trump terugkeren naar het podium om zijn speech verder te zetten. "Niemand heeft gezegd dat het makkelijk zou worden voor ons, maar niemand kan ons stoppen. Ik wil de agenten van de Secret Service bedanken. Die mannen zijn fantastisch."

Wijzend naar de eerste rijen van het publiek zegt Trump vervolgens: "Ik wil ook al deze mensen bedanken. Wauw, ik zag wat jullie deden, jullie waren ongelofelijk. Bedankt kerels, dat is een sterke groep mensen hier. Niemand valt onze mensen lastig, juist?"

Op zijn website bedankte Trump na het incident de Amerikaanse geheime dienst nogmaals voor de "snelle en professionele reactie". 

Donald Trump voert momenteel, net als Hillary Clinton, nog volop campagne in staten waar de kiezers nog niet beslist hebben op wie ze op 8 november zullen stemmen.

Agenten buiten aan de wc-ruimte waar de afgevoerde man werd vastgehouden.
AFP Agenten buiten aan de wc-ruimte waar de afgevoerde man werd vastgehouden.
Twitter
Eén man uit het publiek werd door de politie afgevoerd.
AP Eén man uit het publiek werd door de politie afgevoerd.
AP