Een foto van Hibatullah Akhundzada, die geestelijk leider wordt van de Taliban.
Volledig scherm
Een foto van Hibatullah Akhundzada, die geestelijk leider wordt van de Taliban. © AP

Afghanistan neemt regeervorm Iraanse geestelijkheid over

Afghanistan zal mogelijk worden geregeerd in de stijl van het sjiïtische buurland Iran. Talibanleider Hibatullah Akhundzada wordt geestelijk leider. Hij krijgt over alles het laatste woord. Onder hem komen wel een president en een regeringsleider of premier. De soennitische extremisten van de Taliban, die half augustus de macht overnamen, hebben dit volgens nieuwszender al-Arabiya gezegd.

6 reacties

 • willy zachel

  2 maanden geleden
  Dat ze in hun land doen wat ze willen maar Westerse landen mogen géén handels of diplomatieke betrekkingen hebben met die waanzinnigen En er mag zéker géén hulpverlening gegeven worden ook niet door ngo’s zoals artsen zonder grenzen !
 • alfons schouwaerts

  2 maanden geleden
  Misschien dat een derde moordaanslag raak is, en dat allemaal voor een godsdienst ja die hier ook omarmd wordt als vredelievend
 • johan fransaert

  2 maanden geleden
  wij kunnen het misschien afkeuren maar het is hun land hun regels en het westen met name de VS moet maar eens stoppen met hun waarden en normen op te leggen aan andere landen het heeft nooit gewerkt en zal ook nooit werken.
 • Hubert Van Herck

  2 maanden geleden
  Trekt nochtans op die andere belgen die ze ginds zijn gaan halen.
 • Paul Jansen

  2 maanden geleden
  Godsdienst en regeren zijn één in die landen. Laten we blij zijn dat we hier geen kardinaal of zoiets als president hebben. Regering en godsdienst horen gescheiden te zijn zodat andersdenkenden niet tweederangs burgers worden.