Een politieagent loopt langs anti-regeringsleuzen die op een muur in de buurt van het huis van ex-president Gotabaya Rajapaksa zijn geschreven na zijn aftreden.
Volledig scherm
Een politieagent loopt langs anti-regeringsleuzen die op een muur in de buurt van het huis van ex-president Gotabaya Rajapaksa zijn geschreven na zijn aftreden. © ANP / EPA

Afgetreden president Sri Lanka zegt het "maximale" voor zijn land gedaan te hebben

De eerder deze week afgetreden president van Sri Lanka, Gotabaya Rajapaksa, is ervan overtuigd dat hij “het maximale” gedaan heeft om de economische ramp die zijn land teistert te vermijden. In al zijn inspanningen om zijn land weer op het rechte spoor te krijgen, bleek de coronapandemie  de spelbreker. Dat schrijft Rajapaksa in zijn beknopte ontslagbrief die zaterdag in het parlement werd voorgelezen. De oud-president is intussen naar Singapore gevlucht.

 1. Amerikaans gerecht wil dat Trump meer overheidsdocumenten teruggeeft: “Nog niet alle papieren die hij uit Witte Huis meenam zijn terecht”

  Amerikaans gerecht wil dat Trump meer overheids­do­cu­men­ten teruggeeft: “Nog niet alle papieren die hij uit Witte Huis meenam zijn terecht”

  Speurders betwijfelen of gewezen president Donald Trump wel alle bij hem bewaarde regeringsdocumenten heeft teruggegeven. Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft de advocaten van Trump de voorbije week op de hoogte gebracht van die inschatting en heeft erop gewezen dat álle documenten overgemaakt moeten worden, zo melden Amerikaanse media vrijdag.
 2. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
  TV
  2

  ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

  ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.
 3. LIVE. Ontslagen politieagent doodt tientallen mensen in Thais kinderdagverblijf, sommige slachtoffers amper 2 jaar oud
  Play
  24

  LIVE. Ontslagen politie­agent doodt tientallen mensen in Thais kinderdag­ver­blijf, sommige slachtof­fers amper 2 jaar oud

  Bij een schietpartij in een kinderdagverblijf in het noordoosten van Thailand zijn minstens 38 mensen gedood door een voormalige politieman. Onder de slachtoffers zouden zeker 23 kinderen zijn waarvan er sommige amper twee jaar oud waren. Dat meldt de Thaise politie aan het persagentschap Reuters. De 34-jarige Panya Khamrap zou ook zijn eigen vrouw en kind hebben gedood. Vervolgens pleegde de dader zelfmoord.