Advocaat Michael Jackson: "Misbruikklacht is onterecht"

REUTERS
De advocaat van de familie Jackson zegt dat de nieuwe misbruikklacht tegen Michael Jackson onterecht is. "Michael is er natuurlijk niet meer om zichzelf te verdedigen, maar we geloven dat deze valse en beledigende aantijgingen niet zullen standhouden" zegt Harry Weitzman tegen New York Post.

Zo zou een vijfde man zich hebben aangesloten bij vier andere mannen die zeggen dat ze als kind zijn misbruikt door de popster. Volgens The Daily Beast is de nieuwe getuige James Safechuck (36), die in 1987 in een bekende Pepsi-reclame zat met Jackson.

Jaren ontkend
"Mr. Safechuck, die door de jaren heen vele malen heeft ontkend dat Michael Jackson hem heeft misbruikt, eist nu ineens geld van Michaels nalatenschap", verklaart advocaat Weitzman. "Hij claimt dat hij zijn leven ineens anders herinnert."

James zou denken dat enkele problemen waar hij mee worstelt veroorzaakt zijn door het misbruik van Jackson. Pas sinds hij in therapie is, kan hij aan de slag met de weggestopte problematiek. Volgens een expert geciteerd door The Daily Beast is het heel gewoon dat mannen die seksueel zijn misbruikt dit lang verborgen houden. Ze wachten gemiddeld 20 jaar met het naar buiten brengen van hun verhaal.