De brand vond plaats in de wijk Fairmount in Philadelphia.
Volledig scherm
De brand vond plaats in de wijk Fairmount in Philadelphia. © AP

Acht kinderen en vier volwassenen komen om bij brand in Amerikaanse stad Philadelphia

Bij een huisbrand in de Amerikaanse stad Philadelphia (Pennsylvania) zijn twaalf mensen omgekomen. Bij de slachtoffers bevinden zich ook acht kinderen. Eerder was sprake van dertien doden, onder wie zeven kinderen, maar die berichtgeving is intussen ingetrokken door burgemeester Jim Kenney. Twee mensen, onder wie een kind, zijn zwaargewond in een ziekenhuis opgenomen. 

 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 2. Peruaanse president afgezet én gearresteerd omdat hij macht niet wilde afstaan
  Play

  Peruaanse president afgezet én gearres­teerd omdat hij macht niet wilde afstaan

  Het parlement van Peru heeft ingestemd met de afzetting van president Pedro Castillo. Nog geen twee uur later werd de omstreden leider gearresteerd door veiligheidstroepen omdat hij de macht niet wilde afstaan. De openbare aanklager in Peru beschuldigt Castillo ervan de grondwettelijke orde van het land te hebben aangevallen en heeft een onderzoek naar rebellie geopend. Vicepresident Dina Boluarte is intussen beëdigd als het nieuwe staatshoofd.