Abaaoud hanteerde kalasjnikov die bij aanslagen werd gebruikt

afp
De Belgische jihadist Abdelhamid Abaaoud heeft een van de kalasjnikovs gehanteerd die vorige week gebruikt werd bij de aanslagen op verschillende terrassen in Parijs. Dat meldt het Franse persbureau AFP op basis van een bron bij het onderzoek.

In Montreuil, een wijk in het oosten van Parijs, werd afgelopen zondag een zwarte Seat Leon teruggevonden die door de terroristen gebruikt werd bij de aanslagen in Parijs. De speurders troffen in het voertuig drie kalasjnikovs aan, waarmee verschillende terrassen van cafés en restaurants in de buurt van de Place de la République werden aangevallen.

De onderzoekers hebben nu op een van die wapens sporen teruggevonden die erop wijzen dat Abaaoud het wapen heeft gebruikt. Die bevinding versterkt nogmaals het vermoeden dat Abaaoud de terreuraanslagen niet enkel gepland zou hebben, maar er ook actief aan zou hebben deelgenomen. Die hypothese was eerder al naar voren geschoven toen bleek dat Abaaoud na de aanslagen gefilmd werd in een metrostation in Montreuil.

De terreuraanslagen in Parijs hebben vorige week vrijdag aan 130 mensen het leven gekost.

EPA