Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © rv

Aanvraagtermijn verwarmingspremie verlengd tot 1 november: zo ga je te werk

updateHet blijft tot 1 november mogelijk een aanvraag in te dienen voor de verwarmingspremie van 100 euro. Dat melden de bevoegde ministers Pierre-Yves Dermagne (PS) en Tinne Van der Straeten (Groen) vrijdag. Aanvragen kan op de website van de Federale Overheidsdienst Economie.

 1. Dit voorjaar ruim 430 miljoen euro aan overwinstbijdrage geïnd bij energiesector
  22

  Dit voorjaar ruim 430 miljoen euro aan overwinst­bij­dra­ge geïnd bij energiesec­tor

  Een eerste deel van de solidariteitsbijdrage of overwinstbijdrage van de energiesector is ontvangen door de federale overheid. Het gaat om 300 miljoen euro van gasnetbeheerder Fluxys. In februari komt er nog 134,5 miljoen euro aan solidariteitsbijdrage van de petroleumsector. Hoeveel de elektriciteitssector zal moeten bijdragen in de vorm van een overwinstbelasting is nog niet bekend. Dat laat energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) weten.
 2. “Vijf cheques van 500 euro om energiebloedbad te vermijden”: Fernand Huts lanceert opvallend voorstel. Duwt de Wetstraat het door?
  PREMIUM
  Politiek

  “Vijf cheques van 500 euro om energie­bloed­bad te vermijden”: Fernand Huts lanceert opvallend voorstel. Duwt de Wetstraat het door?

  Topondernemer Fernand Huts wil zijn medewerkers maandelijks een “energiecheque” toestoppen om de dure wintermaanden te overbruggen. “Maar dan moet de federale regering dat ook wettelijk mogelijk maken”, zegt hij. Hoe denken de zeven Vivaldi-partijen, die dit weekend discreet begrotingsbesprekingen hielden, daarover? “De prioriteit is nu om mensen te helpen bij hun energiekosten, en alle voorstellen daartoe zijn welkom.”