Een zorgwerker doet contactonderzoek met een restauranthouder nadat een gast positief testte op het coronavirus. (12/05/2021)
Volledig scherm
Een zorgwerker doet contactonderzoek met een restauranthouder nadat een gast positief testte op het coronavirus. (12/05/2021) © AFP

Aantal nieuwe overlijdens daalt met kwart in België - “Australië opent grenzen medio 2022”

Uit de jongste cijfers van Sciensano blijkt dat het gemiddeld aantal nieuwe overlijdens met bijna een kwart is gedaald. Als de vaccinatie- en coronacijfers het toelaten, kan de komende maanden het ‘zomerplan’ beginnen. In dat stappenplan staan de versoepelingen voor de komende maanden uitgewerkt. Experts vrezen dat veel maatregelen te snel worden gelost, maar ondertussen werd 1 op de 3 Belgen al gevaccineerd.

4 reacties

 • Joannes Maes

  2 maanden geleden
  Ja, minder Covid-19 overlijdens, een goede zaak, moesten de oude cijfers niet gemanipuleerd zijn, er zijn zéér veel andere overlijdens die men bij de Covid doden heeft geschreven om deze cijfers op te krikken. Graag zien we werkelijke (de echte overlijdens aan Covid-19) cijfers, elke dode is er één te veel, laat staan dat men via de media aan massale angst opwekking doet !!
 • Liesbeth Cuppens

  2 maanden geleden
  FVDB lijkt mee te spreken met experts, maar neemt toch dikwijls een eigen standpunt in. Meer dan hetgeen men van ADC kan zeggen. Hij geeft weliswaar zich visie op de actualiteit, realistisch is hij maar zelden. Alles voor de economie, de gezondheid moet wijken. In coronatijden zou men net de omgekeerde koers moeten varen als ADC voorstelt. Economie moet nu even op de tweede plaats komen, graag of niet.
 • Walter Van Criekinge

  2 maanden geleden
  FVDB holt steeds achter de feiten aan en komt daarna met vele mooie woordjes uitleggen hoe goed hij toch is. Dat hij onpopulaire zaken durft zeggen is normaal want hij moet geen moeite doen om minister te worden het wordt is zijn schoot geworpen zonder op een lijst te staan. Vivaldi = Ondemocratisch.
 • anita declerck

  2 maanden geleden
  Fvdb is de beste minister voor volksgezondheid die ons in deze harde tijden kon overkomen , blij met deze federale regering .