Zorgwerkers voeren coronatests uit bij inwoners van de Koreaanse hoofdstad Seoul. (28/01/2022).
Volledig scherm
Zorgwerkers voeren coronatests uit bij inwoners van de Koreaanse hoofdstad Seoul. (28/01/2022). © AP

Aantal nieuwe opnames in onze ziekenhuizen stijgt 31 procent - Zuid-Korea noteert opnieuw infectierecord

Vrijdag werd bekend dat de nieuwe BA.3-subvariant van het coronavirus voor het eerst is vastgesteld in ons land. Diezelfde dag ging ook de langverwachte coronabarometer in samen met een nieuwe set van coronamaatregelen die gelden onder ‘code rood’, de hoogste alarmfase. Woensdagavond werd al besloten de quarantaineregels in het onderwijs te versoepelen. Herlees alle nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus van zaterdag 29 januari in dit liveblog.

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 1. IN BEELD. Een superjacht, een kasteel en zelfs Beyoncé: dit was het extravagante huwelijk van Kourtney Kardashian & Travis Barker
  Play
  Celebrities
  1

  IN BEELD. Een superjacht, een kasteel en zelfs Beyoncé: dit was het extravagan­te huwelijk van Kourtney Kardashian & Travis Barker

  Wedding bells in Italië. Kourtney Kardashian (43) en Travis Barker (46) stapten zondagavond in het huwelijksbootje. De realityster en de drummer van Blink 182 gaven elkaar het jawoord in een kasteel in de Italiaanse plaats Portofino. De volledige trouw, die enkele miljoenen kostte, werd gesponsord door Dolce & Gabbana. Een kijkje in het extravagante huwelijk en de opvallende gastenlijst.
 2. Derde dosis van AstraZeneca-vaccin goedgekeurd in EU

  Derde dosis van AstraZene­ca-vac­cin goedge­keurd in EU

  Het Europese geneesmiddelenagentschap EMA heeft toestemming gegeven om in de Europese Unie een derde dosis van het coronavaccin van AstraZeneca (Vaxzevria) toe te dienen, meldt het Britse lab. “Gezondheidswerkers kunnen nu Vaxzevria gebruiken als derde boosterdosis bij patiënten die eerst gevaccineerd werden met Vaxzevria of met andere mRNA-vaccins die door de EU zijn goedgekeurd”, zoals die van Pfizer en Moderna, bevestigt AstraZeneca.