Ga naar de mobiele website
^ Top

Aantal doden in Caïro loopt op naar 26: wéér protesten

epa
Na de jongste religieuze rellen in de straten van Caïro is het aantal doden opgelopen tot 26. De politie en ziekenhuizen meldden dat het bij de dodelijke slachtoffers gaat om 22 christelijke demonstranten en vier soldaten.

Voor het Koptisch ziekenhuis in het centrum van de stad, waar de meeste slachtoffers van het nachtelijke geweld naartoe werden gebracht, protesteerden vandaag opnieuw duizenden Kopten. Volgens ooggetuigen staken ze een politievoertuig in brand.

Knokploegen
Na de rellen van het voorbije weekend worden 197 gewonden nog in stedelijke ziekenhuizen behandeld. Meer dan 150 anderen liepen lichte verwondingen op. Soldaten en moslimknokploegen leverden tijdens de nacht straatgevechten met leden van de Koptisch-orthodoxe Kerk, die tegen de discriminatie van christenen hadden gedemonstreerd.

Nieuwszender al-Arabiya berichtte dat de Egyptische militaire raad de regering heeft opgeroepen om een onderzoekscommissie te vormen om de juiste oorzaken van het geweld te achterhalen. Na de bloedige schermutselingen waarbij vuurwapens, molotovcocktails, stokken en stenen werden gebruikt, pakte de politie dertig verdachten op. De militaire raad controleert het land sinds president Hosni Moebarak in februari uit de macht werd gezet. (belga/dea)

afp
afp
afp
afp


Meld een bug