Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Aantal coronabesmettingen in VK opnieuw flink omlaag - Gezondheidsministers zitten woensdag samen over vaccinatiestrategie

Het Overlegcomité van de federale en de deelstaatregeringen zat vrijdag samen om de coronamaatregelen te evalueren. De sterke stijging van het aantal ziekenhuisopnames heeft de regering doen besluiten een “time-out” in te zetten, en behalve de heropening van de contactberoepen op 1 maart geen extra versoepelingen aan te kondigen. Ondertussen klinkt de roep om een éénprikstrategie steeds feller. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog. 

26 reacties

 • Kris Leynen

  2 maanden geleden
  Net de doe de priktest gedaan op de site. Volgens deze tool wordt ik als 1ste lijnszorger in februari ingeënt. Het is maart. Willen ze op schema geraken zullen ze de diepvries moeten optrekken ipv te vergaderen
 • Saskia Vermeylen

  2 maanden geleden
  @Ronny, FDA en EMA zijn 2 verschillende organisaties. Maar elke land in Europa kan ook individueel goedkeuren. Zoals in andere bedrijfstakken liggen de limieten voor bepaalde gebruikte stoffen anders in de USA dan in Europa. Beide organisaties hebben een eigen opinie om werkbaarheid aan te tonen waardoor er bv genoeg data zijn voor een goedkeuring in Europa en niet in de VS. Dat geldt ook voor andere landen. China geeft alleen goedkeuring als er een bepaald % Chinezen meededen in de testen.
 • Frank Hageman

  2 maanden geleden
  Vandenbroucke vanaf wanneer is die virrioloog Ze trachten alles goed te praten zelfs hun eigen onkund
 • Pol Van Gils

  2 maanden geleden
  Als ze over hun loon zouden vergaderen, dat had vandaag zelfs op een zondag aan bod gekomen. Maar voor een vaccin goed te keuren gaan ze eerst nog 2 weken op vakantie. En wij moeten als kippen op stok blijven, ik geloof van heel deze situatie geen bal meer.
 • Sonia Geerts

  2 maanden geleden
  We mogen al een tijdje niet meer buiten onze grenzen en toch gaan de cijfers omhoog. Ook al houden de meesten zich aan de regels. Dat zegt toch genoeg, het ligt niet aan het reizen. Maar aan wat dan wel? Omdat ze hier niet seller kunnen vaccineren, hetgeen in andere landen wel kan. We zijn al die verhaaltjes en cijfertjes beu. Waar blijven de vaccins want dat is wat we nodig hebben en niet al de leugens en speculaties van de experts en zogenaamde regering. Ik voel me gevangen in mijn eigen land.
 1. Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?
  Play

  Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?

 2. Zetten Hanne en Dave een punt achter hun huwelijk of niet?
  Play
  Blind Getrouwd

  Zetten Hanne en Dave een punt achter hun huwelijk of niet?