Ga naar de mobiele website
^ Top

Aanslagen duwden resultaten Brussels Airport 7 procent omlaag

photo_news
De aanslagen van 22 maart op Brussels Airport hebben zich ook laten voelen in de jaarresultaten van de luchthaven. De impact bedroeg 90 miljoen euro, waarvan de luchthaven 50 miljoen via de verzekeringen kon recupereren. Dat heeft Arnaud Feist, de CEO van Brussels Airport, vandaag gezegd tijdens een persconferentie.

Brussels Airport vervoerde vorig jaar 21,8 miljoen passagiers, 7 procent minder dan in het recordjaar 2015. "We hadden verwacht dat de aanslagen zich vier maanden lang zouden laten voelen in de passagierscijfers, maar het waren er zes", aldus Feist. "Pas in november kwamen we weer boven het niveau van het jaar voordien uit."

2017 wordt recordjaar
De impact op de resultaten was gelijkaardig: de omzet van Brussels Airport kwam in 2016 uit op 486 miljoen euro, 6,6 procent lager dan in 2015. De nettowinst daalde met 7 procent tot 65 miljoen euro. De grootste klap was er voor de operationele winst (-29 procent tot 143 miljoen euro), maar daar is de tussenkomst van de verzekeringen nog niet bij gerekend.

Voor 2017 toonde Feist zich redelijk optimistisch. De passagierscijfers stonden al elke maand ruim boven die van het recordjaar 2015. "We lijken op weg naar een nieuw recordjaar", aldus Feist, die rekent op een totaal van minstens 24 miljoen reizigers.

Meer over2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Guy Hellebosch

    En dit allemaal dank zij de inzet van het personeel. We hebben allemaal ons best gedaan.

  • Benoit bolo

    En de staat doe de rest

Gesponsord

Meld een bug