AFP
Volledig scherm
© AFP

82-jarige pilote en 18-jarige Nederlander samen met Jeff Bezos opnieuw veilig geland op aarde

De eerste bemande ruimtevlucht van Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Jeff Bezos, is vanmiddag een succes geworden. Bezos ging zelf de ruimte in samen met zijn broer, een 82-jarige pilote en een 18-jarige Nederlander. Iets na 15 uur Belgische tijd vertrok van op een afgelegen site in het westen van Texas de New Shepard-draagraket van Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Bezos (57), de rijkste man ter wereld. Na 10 minuten en 10 seconden landde de capsule opnieuw veilig op aarde. 

57 reacties

 • Maurice Van der Leene

  6 maanden geleden
  Dat is niet de vooruitgang maar onze ondergang nog meer vervuiling dat ze maar eens stoppen met raketten/bommen/bosbranden en oorlog voeren dat zal al zeer veel schelen in de opwarming v/d aarde maar ja oorlog voeren brengt voor wapen leveranciers en omgekochte politiekers zeer veel geld op he dus dan mag je extra vervuilen maar de gewone man worden hier dom gehouden met allerlij smoejes en extra extra extra taxen op te leggen om daardoor zuiverde lucht te krijgen
 • Maurice Van der Leene

  6 maanden geleden
  Stop met je te laten (verplichten) om electrisch te rijden/zonnepanelen/zonneboilers/isolatie normen/ventilatatie normen enz... Waar wij moeten voor opdraaien voor het milieu heeft geen zin terwijl de rijke stinkerds extra vervuilen waar zitten die milieu actvisten nu ! Omgekocht mischien! We moeten er iets aan doen want wij worden steeds afgestraft terwijl de elite mag vervuilen zoveel ze willen zo kan het niet verder red onze aarde en stop deze nuteloze dingen en help arme mensen met dat geld
 • Maurice Van der Leene

  6 maanden geleden
  Dus als ik het goed begrijp als je stinkend rijk bent mag je zoveel vervuilen als je wilt en bij ons maar door onze strot duwen lage emesie zone,de mensen die het al niet breed hebben hun autootje af pakken die nog goed genoeg is en verplichten om electrisch te gaan rijden,zonnepanelen ,isolatie ,ventilatie verplichten en dit allemaal voor het milieu en voor de rijke stinkerds is dat niet van toepassing samen betogen dat bedrog en maffiosi moet stoppen anders heeft dat milieu geen toekomst !
 • Joop v d Toolen

  6 maanden geleden
  Het is de toekomst ga jij lekker op mars wonen dan Leuk hoor een paar yuppen spuiten een zooitje rotzooi in de lucht in een paar seconden gelijk aan Amsterdam vervuiling in een jaar Hoezo toekomst zie dat echt niet ,,,,en dan nog die bedrijfjes die zich daar mee bezig houden, Het zijn er nu al 3 ,en daar zal het niet bij blijven want als mensen eenmaal geld ruiken woorden ze gek en slaan op hol Dit moet gewoon verboden worden ,het zijn gewoon gewichtloze idiooten al giegelend in de ruimte .
 • Louis Meeus

  6 maanden geleden
  Wij worden gedwongen om een elektrische wagen aan te schaffen en die heren doen maar op.