8 tips om een goede kusser te worden

Shutterstock
Ben jij vaak zenuwachtig wanneer je iemand gaat kussen? Lees dan hier een paar tips zodat het nooit meer mis kan gaan.

1. Zorg voor een frisse adem
Je staat op het punt om iemand te kussen en plots merk je dat zijn adem stinkt. Zou jij dat fijn vinden? Nope! Vermijd onder andere look, ajuinen en kaasachtige smaken. Wil je ongemakkelijke situaties vermijden? Zorg dan dat je altijd een muntje of een kauwgom bijhebt!

2. Draag niet te veel lippenstift
Een jongen wil jouw lippen kussen en niet die dikke laag lippenstift of lipgloss die erop zit. Hou het dus bij een dunne laag of simpelweg alleen lippenbalsem. Zo vermijd je dat je je lippenstift over heel je gezicht (en dan van hem) wrijft!

3. Praat erover
Maak hem of haar duidelijk wat je wel en wat je niet leuk vindt. Probeer alternatieven te zoeken voor de dingen die je lief niet goed doet.

4. Spiegel je aan elkaar
Kopieer de dingen die hij doet. Maar doe het ook omgekeerd. Doe  dingen die jij leuk vindt en maak hem zo duidelijk dat hij dit terug bij jou moet doen.

5. Hou je tong in toom
Gebruik je tong niet te veel. Begin eerst met de ander z'n tong te vinden met het puntje van de jouwe en ga dan terug. Doe dit telkens met een stapje verder. Maar doe het kalm aan. Niemand houdt van een wilde wasmachine in zijn mond.

6. Bijt niet te veel
De meeste mensen vinden het niet leuk wanneer iemand op hun lip knabbelt zoals ze dat bijvoorbeeld op een rietje zouden doen. Een klein beetje mag wel. De onderlip even zacht tussen je voorste tanden nemen en dan terug loslaten. Te lang bijten is nogal awkward!

7. Werk met je handen
Plaats je handen aan beide kanten van het hoofd van je lief en laat ze daarna door zijn haar gaan. Je kan er ook één op de onderrug en één achter de nek plaatsen. Een andere manier is om je beide handen om zijn borst te leggen of op de heupen.

8. Goede kussers kunnen omgaan met slechte kussers
Een agressieve kusser kan je doen stoppen door naar achter te leunen en jouw hand op zijn sleutelbeen te leggen. Een iets te acrobatische kusser kan je afleiden door wat terug te trekken en te fluisteren: 'Ik kus je veel liever zo.'

Na deze tips ben jij een pro in het kussen! Luister vooral naar je gevoel en dan komt het goed.

via GIPHY