De kopie van het noodlottige schip dat in 1912 zonk toen het tegen een ijsberg botste, is 1,35 meter lang, 44 centimeter hoog en 16 centimeter breed.
Volledig scherm
PREMIUM
De kopie van het noodlottige schip dat in 1912 zonk toen het tegen een ijsberg botste, is 1,35 meter lang, 44 centimeter hoog en 16 centimeter breed. © Photo News

630 euro voor legodoos, en da's nog goeie investering ook: Titanic is met 9.090 blokjes grootste bouwset ooit

Welgeteld 9.090 legoblokjes. Zoveel zijn er nodig om een 1,35 meter grote replica van de Titanic in elkaar te steken, promenadedek en historische trap incluis. Lego komt met een nieuwe bouwdoos, meteen ook de allergrootste set ooit die de speelgoedgigant op de markt brengt. Verzamelaars ruiken hun rijkdom al.

10 reacties

 • Elise Van Damme

  3 maanden geleden
  Er zijn tegenwoordig meer "investeerders" in lego dan spelers zelf. Dus zoals reeds gezegd hieronder.Voor 2015 kon je grof geld verdienen met niet geopende dozen. Maar deze hype is over aangezien het aanbod de vraag zal overtreffen. Heel wat lego-investeerders kopen soms tientallen dozen tegelijk. We zullen zien of ze er binnen x jaar nog vanaf zullen geraken? Lego zelf heeft dit ondertussen al lang door, daarom de vele nieuwe heruitgaves met stevig prijskaartjes.
 • Fidji Peeters

  3 maanden geleden
  Investering of niet, het gaat om het plezier dat je eraan beleeft. Ideaal om tijdens de eindejaarsperiode in elkaar te zetten! Vorig jaar het Fiatje 500 gemaakt & dat was enorm ontspannend.
 • Hilkens Björn

  3 maanden geleden
  Ik heb nog een ongeopende doos Lego van 10 jaar oud, toen €30 en 2 jaar geleden al €120 waard.
 • Lawrence Van Damme

  3 maanden geleden
  Als je jezelf er wat in verdiept dan begrijp je al snel welke sets zullen stijgen in waarde. Voor mensen met een beperkt budget is Lego net een van de beste en veiligste investeringen op relatief korte termijn.
 • Johannes Martens

  3 maanden geleden
  Wie nu nog eraan denkt te investeren in Lego is eraan voor de moeite. Tot 2015 kon je er nog (heel) veel geld mee verdienen, maar de laatste jaren is dat sterk verminderd. Lego heeft het intussen ook door en breng de laatste jaren veel oude sets opnieuw op de markt. Hierdoor kelderen de prijzen van de oude sets en is je verwachte winst ineens weg. Mooiste voorbeeld hiervan is de Millennium Falcon. Maar geen nood, dan kan je ze nog altijd bouwen en heb je daar toch nog het plezier van!
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Met een ‘beperkt’ budget investeren in kunst? Volgens experts zijn deze 11 kunstenaars ‘the next best thing’
  PREMIUM

  Met een ‘beperkt’ budget investeren in kunst? Volgens experts zijn deze 11 kunste­naars ‘the next best thing’

  Ze zijn (voorlopig) vooral bekend bij galeristen, curatoren en ervaren kunstliefhebbers: de jonge kunstenaars die in hun ateliers aan de weg timmeren. Het zijn frisse mannen en vrouwen vol ambitie en de wil om het te maken. Enkele bekende kunstkenners stelden een elftal aan jonge beloften in de kunstwereld samen, die (voorlopig nog) betaalbare kunst maken én dus ook interessant zijn om in te investeren. “Vroeger was een grote auto een statussymbool. Of men ging golfen. Nu is kunst zo’n statussymbool geworden.”