Onder andere federaal minister Hadja Lahbib, prinses Astrid van België en staatssecretaris van het Brussels Gewest Pascal Smet maken deel uit van de delegatie in Japan.
Volledig scherm
Onder andere federaal minister Hadja Lahbib, prinses Astrid van België en staatssecretaris van het Brussels Gewest Pascal Smet maken deel uit van de delegatie in Japan. © BELGA

600-koppige Belgische delegatie aangekomen in Tokio

Alle deelnemers van de Belgische economische missie naar Japan zijn zondag aangekomen in de Japanse hoofdstad. Het eerste deel van de delegatie onder leiding van prinses Astrid en verschillende ministers, waaronder minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib, was zaterdagnamiddag aangekomen in Tokio.

 1. Europees Mensenrechtenhof krijgt fors meer klachten over België: vooral over opvang van asielzoekers
  13

  Europees Mensenrech­ten­hof krijgt fors meer klachten over België: vooral over opvang van asielzoe­kers

  Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft vorig jaar serieus wat extra werk gekregen. Het aantal te behandelen zaken is in 2022 met 3 procent gestegen ten opzichte van 2021. Dat komt mede door de explosieve groei (+61 procent) van het aantal verzoeken over België, dat bleek vandaag uit het jaarverslag van het EHRM. Het Hof baseert zich op het aantal nieuwe verzoeken dat in de loop van 2022 aan een of meerdere rechters binnen het Hof is toegewezen.
 2. Hoe reageert Rusland op de westerse tanks? En wat met de nucleaire dreiging? “Er zullen nog tienduizenden mensenlevens verloren gaan”
  PREMIUM

  Hoe reageert Rusland op de westerse tanks? En wat met de nucleaire dreiging? “Er zullen nog tienduizen­den mensenle­vens verloren gaan”

  Nu het Westen minstens 105 tanks naar Oekraïne stuurt, rijst de vraag hoe Rusland zal reageren. Vanmorgen werd Oekraïne al opgeschrikt door een dodelijke rakettenregen. Ondertussen dreigt een Russisch topdiplomaat om “geen nucleaire provocaties aan te wakkeren”. Is de nucleaire dreiging terug? En zullen de westerse tanks Oekraïne naar de overwinning helpen? Professoren internationale politiek David Criekemans en Tom Sauer (UAntwerpen) leggen uit.
 3. Dader van aanslag waarbij ook Belgische Ann-Laure (31) omkwam, schuldig verklaard in VS

  Dader van aanslag waarbij ook Belgische Ann-Laure (31) omkwam, schuldig verklaard in VS

  De terrorist die in 2017 met een vrachtwagen inreed op een groep mensen in New York, is over de hele lijn schuldig bevonden. Dat oordeelde een volksjury in de federale rechtbank van Manhattan, zo berichten Amerikaanse media. Bij de aanslag kwamen acht mensen om het leven, onder wie ook Ann-Laure Decadt (31) uit het West-Vlaamse Oostnieuwkerke. De jury moet nu nog beslissen over de straf: hij riskeert de doodstraf.
 4. Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgeborene”
  HLN Shop

  Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgebore­ne”

  Slaap je slecht door stress, angstgevoelens of andere medische klachten? Dan biedt een verzwarend deken misschien wel verlichting. Dit bijzondere item claimt je een betere nachtrust te bezorgen én je gezondheid een boost te geven. Maar kan een ander deken jouw welzijn écht bevorderen? Hoe gaat dat in zijn werk? En heeft iedereen er baat bij? HLN Shop vroeg raad aan Laurens Habers, sportkinesist en medevennoot van Praktijk Corpus in Antwerpen.