60.000 kaartjes in 1 uur, dat lukte zelfs Clouseau niet

DIMITRI VEGAS EN LIKE MIKE HEBBEN NU AL VIER OPTREDENS IN HET SPORTPALEIS

Like Mike en Dimitri Vegas poseren voor de camera nadat ze vorig jaar verkozen werden tot beste DJ-act ter wereld.
EPA Like Mike en Dimitri Vegas poseren voor de camera nadat ze vorig jaar verkozen werden tot beste DJ-act ter wereld.
Dimitri Vegas en Like Mike hebben weer een record beet. Hun vier Sportpaleizen gingen gisteren in verkoop en in een uur tijd waren er al 60.000 tickets weg. 1.000 per minuut dus. "Van over de hele wereld komen ze naar Antwerpen. Het lijkt wel een wintereditie van Tomorrowland", zegt Dimi.

Nee, dat hadden ze bij het Sportpaleis toch nog niet meegemaakt. Ondanks de Adeles en Clouseaus van deze wereld. "60.000 tickets voor een concertreeks hadden we natuurlijk al wel gehad", zegt Jan Van Esbroeck van het Sportpaleis, met bijvoorbeeld de trein aan Clouseau-concerten in gedachten. "Maar zo veel tickets in zo'n korte tijd, dat kan ik me niet herinneren."

Vorig jaar was het populairste dj-duo van de wereld al eens goed voor drie Sportpaleizen. Die 60.000 tickets waren toen ook in een mum van tijd weg. Nu ging het nog iets sneller. Zaterdag 17 december is al uitverkocht, voor 16, 22 en 23 december zijn er nog tickets. Zo'n 20.000 verspreid over de drie data. "Tja, wat kunnen we nog doen om dit te overtreffen?", zegt Dimi. "We gaan proberen om een nog zottere show te geven. We proberen de lat sowieso altijd hoger te leggen. De Sportpaleisshows zijn altijd al prioritair geweest voor ons. Daar zie je iets wat je nergens anders kan zien, nergens ter wereld. Waar we ook spelen. Het overgrote deel van de winst van die shows investeren we gewoon terug in de productie van de optredens."

Avondje Madness

Per avond worden er 20.000 kaartjes verkocht, aan een gemiddelde prijs van 45 euro. Reken maar uit hoeveel een avondje Madness kost. Als nummer 1 van de wereld heb je een reputatie hoog te houden. "We moeten de mensen iets bieden wat ze nooit meegemaakt hebben", beaamt Dimi. "Dat zijn we aan onszelf verplicht. En aan de fans." Wat als de 80.000 tickets de deur uit zijn? Is er dan een optie om er nog een bij te doen? "Laten we eerst deze vier al uitverkopen", zegt Dimi. "Het moet logistiek ook nog lukken. We zitten in de periode rond kerst. Maar we gaan wel proberen om niemand teleur te stellen. En zorgen dat iedereen aan een kaartje geraakt."

Op 19 oktober wordt overigens de nieuwe top 100 van de beste deejays ter wereld bekendgemaakt. Je kan nog op Dimitri en Mike stemmen tot 14 september, via www.djmag.com.