50.000 Facebookers tonen interesse om op Irma te schieten: "Niet doen, is gevaarlijk!"

Facebook
Meer dan 53.000 mensen zijn geïnteresseerd in een opmerkelijk Facebookevent: het afvuren van kogels naar orkaan Irma. Wat enigszins ludiek bedoeld was, ging viraal en de politie zag zich genoodzaakt om te reageren. Zij waarschuwen om niet te schieten. Niet alleen haalt dat uiteraard niks uit, maar het is ook nog eens erg gevaarlijk: de kogels kunnen terugkeren.

De 22-jarige Ryon Edwards zette het event naar eigen zeggen "door een combinatie van stress en verveling" op Facebook, en om wat "luchtiger" tegen de zaak aan te kijken. "De respons is een complete verrassing voor mij", zegt hij aan BBC Newsbeat. "Ik had nooit gedacht dat dit wat zotte idee groter dan mezelf zou worden. Ik heb het niet meer onder controle." Meer dan 53.000 Facebookers gaven aan interesse te hebben in het event en meer dan 25.000 beloofden present te tekenen. Maar in de reacties steken sommigen ook de draak met het plan: "Zal dit de orkaan niet nog woedender maken?"

De politie van Pasco nam de Facebookgroep serieus en waarschuwde er op sociale media alvast voor NIET te schieten op Irma: "Even duidelijk stellen: je zal haar niet doen afdruipen en het kan erg gevaarlijke neveneffecten hebben". Een schietgrage Amerikaan lanceerde op Facebook een tekening met een suggestie hoe best te vuren (zie hieronder). Maar daaruit blijkt ook dat de kogels kunnen terugkeren. "Misschien kunnen jullie dit ook retweeten", twitterde de politie nog over haar eigen tweet waarin ze vrijwilligers oproept zich te melden aan de opvangplaatsen.

Edwards kreeg intussen wel navolging: iemand stelde voor om de krachtigste orkaan ooit gemeten in de Atlantische Oceaan te lijf te gaan met vlammenwerpers, een andere met lasers.

Irma heeft al minstens 25 doden op haar geweten en liet overal waar de orkaan passeerde een vreselijk spoor van vernieling achter.

Facebook
Ryon Edwards.
rv Ryon Edwards.
Facebook11 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • ANN LIMBOS

  Ofwel zwaaien ze met een geweer, ofwel met de bijbel. Denken nog altijd dat ze cowboy en indiaantje moeten spelen.

 • Jurgen Van Den Bergh

  Amerikanen zijn geweldig leuke mensen. Maar helaas zijn er ook veel (vooral) rednecks en hillbillies die denken dat alles op te lossen valt met kogels. En die scheppen dan de gedachte bij de Belg dat alle Amerikanen schietgrage gekken zijn. In verhouding zitten er evenveel gekken en dommerikken hier dan daar.

 • karin verwimp

  Van West en Peter, ik ken een aantal Amerikanen persoonlijk en daar valt een pak beter mee te leven dan met de meeste Belgen. Maar as ge deze gast bekijkt weet ge dat er nie veel hersens onder zijn dakpan zitten. En zo'n gasten vindt je overal en helaas halen ze ook nog eens het nieuws met hun idiote invallen.

 • peter Baeten

  Amerikanen... Niet het slimste volk.

 • Steve Van der Vekens

  Het is een soort karikatuur van de mensheid. Doen, laat God maar eens lachen.