5 x hip ontbijten in Vlaanderen

Galerie BeauSite
Je hoeft niet naar de grootste Vlaamse steden te trekken om hip te ontbijten in Vlaanderen. We zetten vijf ontbijtadressen op een rij die het leukste moment van de dag (ja, toch?) nog leuker maken door een onvergetelijk zicht, een ongewone combinatie of breakfast-all-day. Say whaaat?!

1. Brood en bloemen
Het concept werd eerder in Berlijn en New York gespot, maar is nu ook in Lier geland: een ontbijtzaak en een bloemenwinkel in één waar je de hele dag (jawel!) kunt ontbijten en seizoensverse boeketjes kunt kopen. Alle producten zijn authentiek en natuurlijk. Hoe dat smaakt? Naar yoghurt met quinoa-boekweit-granola, zuurdesembrood met aardpeercrème, geitenkaas, peer en rode ui ... En meer.
Brood en bloemen, Kolveniersvest 46, Lier  

2. American pancakes
Bij Foom in Mechelen kun je terecht voor de enige echte American pancakes. Met Griekse yoghurt, rood fruit, ahornsiroop én krokant spek. Net zoals het hoort! Geen fan van hartig en zoet op één bord? Ga dan voor de pancakes met banaan, karamel en speculooscrumble. Ook aan te raden: het huisgemaakt gebak, waaronder de Engelse scones en glutenvrije haverkoekjes met pinda, kokos en sesamzaad. Mmm!
- Foom, Sint-Katelijnestraat 2, Mechelen  

3. Bagel all the way
Sanseveria in Brugge was een van de eersten om bagels te introduceren in België. Vanaf 8 uur kun je hier terecht voor een bagel of een heus bagelbreakfast inclusief champagne, yoghurt, muesli en vers fruit. Onze favoriete bagels? De hartige 'Harry' met roomkaas, blauwe kaas, rozijnen, noten en honing en de zoete 'Mary' met roomkaas, blauwe bessen en witte chocolade. 
- Sanseveria, Predikherenstraat 11, Brugge  

4. Publieke living
In Bar Stan in Leuven kun je de hele week terecht voor gezonde ontbijtjes en zondag is er een uitgebreide brunch (die vaak volzet is, dus reserveren is aangewezen). Waarom Bar Stan zo populair is? De gemoedelijke sfeer zorgt ervoor dat je langer blijft hangen dan gepland. Ideaal voor wie veel tijd heeft of graag z'n werk meeneemt naar 'n koffiebar / lunchplek.
- Bar Stan, Constantin Meunierstraat 2, Leuven  

5. Zicht op zee
Galerie BeauSite op de dijk van Oostende tilt ontbijten naar een hoger niveau met zicht op zee én champagne op de kaart. Het ideale begin van een romantische dag ... of een onvergetelijk weekend. Langslapers kunnen ineens voor oesters of een dagverse lunch gaan. Neem achteraf ook zeker 'n kijkje in de galerij waar hedendaagse artiesten uit binnen- en buitenland het beste van zichzelf laten zien.
- BeauSite, Albert I-Promenade 39, Oostende.  

Toch liever thuis ontbijten? Niets zo snel en flexibel als een havermoutontbijt.