5 x draadloos in het huis van vandaag en morgen

Samsung
De trend naar meer draadloze oplossingen maakt ons dagelijkse leven er steeds makkelijker op. Soms nemen we dat voor lief, andere keren opent zich nog maar eens een nieuwe, verrassende deur. 5 x Samsung-toestellen laten zien hoe ver we staan.

1. De smartphone: je kan er ook nog steeds mee bellen

Een vaste telefoon waar je alleen maar mee kon bellen. En als het een beetje meezat, hing die aan een draad die lang genoeg was om je een beetje privacy te gunnen. Het klinkt langer geleden dan het eigenlijk is. Vandaag dubbelt je telefoon als muziekspeler, GPS en in het geval van de Galaxy S7 maak je er ook nog eens uitstekende foto's mee. En ook thuis krijgt dit nu vanzelfsprekend draadloze toestel een alsmaar grotere rol.  Je kunt er mee van tv-kanaal wisselen, de verwarming mee hoger zetten (via bijvoorbeeld Nest), hem als babyfoon gebruiken,...

2. De tablet: een venster op je huishouden

De tablet toont zich al van evenveel draadloze markten thuis. Als back up-televisie voor wanneer iemand absoluut een internationale voetbalwedstrijd of seizoen 47 van Grey's Anatomy op het grote scherm wil zien. Het apparaat waarop je je bankverrichtingen doet en waarmee je een oogje op het energieverbruik houdt. Het bureau waarop je een ticket en hotel boekt.  De mixtafel waar je aan de ene kant muziek in-streamt om die vervolgens naar je luidsprekers te sturen. Het is slechts een kleine greep uit de mogelijkheden van een tablet als de krachtige, extreem mobiele Galaxy Tab S2. 

3. Draadloze speakers: audio overal

Luidsprekers zijn niet langer logge kolossen, maar vaak voorzien van een compact, discreet, elegant en vooral draadloos design. De Wireless Audio 360 Speaker van Samsung stuurt daarnaast ook nog eens hoogwaardig geluid in alle richtingen. Je kunt ook meerdere van deze speakers in eventueel verschillende ruimten draadloos koppelen, terwijl Samsung's Wireless Audio App je de volledige controle geeft over welke muziek waar klinkt en hoe luid. 

4. Robotstofzuiger: schoon terwijl je slaapt

In de toekomstvisie van de jaren '50 had men het al over robotstofzuigers. Alleen stelde men die toen voor als een blikken man die met uw traditionele stofzuiger aan de slag ging. De robotstofzuiger is er uiteindelijk gekomen, maar gelukkig in een iets andere vorm. Als je dat niet wilt, dan zie je de Powerbot zelfs nooit aan het werk. Dan maakt dit slimme draadloze toestel je vloeren schoon wanneer je slaapt. Tapijt, tegels of hardhout: deze robot navigeert veilig om en over obstakels heen, werkt alleen waar en wanneer je dat wilt, beschikt over een extreme zuigkracht en laad zichzelf automatisch op. 

5. AddWash wasmachines: jouw tijd telt

Uiteraard zijn de innovatieve AddWash-wasmachines niet draadloos. Hun app-gestuurde smart control functie is ook lang niet hun enige, of zelfs maar de grootste troef. Toch mag het gebruiksgemak en de tijdswinst die deze draadloze feature je oplevert niet onderschat worden. Een mooi voorbeeld van hoe de zogenaamde 'toestellen van morgen', vandaag al in uw draadloze thuisnetwerk hangen. Bijvoorbeeld om je een berichtje te sturen wanneer je, eenmaal de spoelcyclus gaat beginnen, dat handwasje aan de rest van de was kan toevoegen. Schort er iets aan je machine? Laat het zelf een diagnose stellen en stuur die via je smartphone naar de onderhoudsdienst.

Bezoek ook het Discover blog om meer te ontdekken over Samsung.