Grote stijging in winst voor Pfizer dankzij coronavaccin
Volledig scherm
Grote stijging in winst voor Pfizer dankzij coronavaccin © VIA REUTERS

5 keer zoveel winst voor Pfizer dankzij coronavaccin

Het Amerikaanse farmabedrijf Pfizer heeft het afgelopen kwartaal fors meer winst gemaakt dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die de onderneming dinsdag heeft gepubliceerd. Vooral het coronavaccin heeft de resultaten de hoogte in gejaagd.

 1. Akkoord over Nuvaxovid als alternatief vaccin

  Akkoord over Nuvaxovid als alterna­tief vaccin: "Ook voor mensen die 'fobie' ontwikkeld hebben voor andere vaccins"

  De ministers van Volksgezondheid hebben het licht op groen gezet om het Nuvaxovid-vaccin te gebruiken als alternatief vaccin voor mensen die nog niet konden gevaccineerd worden. Het gaat in de eerste plaats om mensen met een hoog risico op allergische reacties op de beschikbare vaccins of mensen die te kampen hadden met bijwerkingen na een eerste vaccinatie tegen Covid-19. Omdat het maar gaat om zowat 3.000 mensen kunnen de deelstaten het vaccin ook aanbieden aan andere groepen, bijvoorbeeld aan mensen die “een fobie ontwikkeld hebben tegen andere vaccins”, zo staat in het persbericht van het IMC.
 1. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 2. “Nog snel laten vaccineren voor de feestdagen”: Vaxpo stelt stijging niet-gevaccineerden vast
  PREMIUM
  Kortrijk/Harelbeke/Kuurne

  “Nog snel laten vaccineren voor de feestdagen”: Vaxpo stelt stijging niet-gevacci­neer­den vast

  Vanaf 1 november moet je ook in Vlaanderen een coronapas tonen om horeca en fitnesscentra binnen te mogen. Die beslissing mist zijn effect niet, zo merken ze in vaccinatiecentrum Vaxpo in Kortrijk. “Ons callcenter krijgt veel telefoontjes van niet-gevaccineerden die nu toch willen komen”, zegt coördinator Hilde Verschaeve. De vaccinatiegraad ligt nu al boven de 91 procent in de regio Kortrijk.