40 slachtoffers van aanslagen liggen nog op intensieve zorgen

Photo News
75 mensen liggen nog in het ziekenhuis na de aanslagen van vorige week op Brussels Airport en metrostation Maalbeek. Dat meldt de federale overheidsdienst Volksgezondheid. Veertig slachtoffers verblijven nog op de afdeling intensieve zorgen. Vier Belgen hebben het ziekenhuis verlaten.

Eén patiënt werd gerepatrieerd naar Israël. Het gaat al om de vierde repatriëring: in het begin van de week werden twee patiënten overgebracht naar de Verenigde Staten en gisteren werd één slachtoffer overgebracht naar Duitsland. Twee patiënten werden opgenomen in gespecialiseerde brandwondencentra in Frankrijk.

Het merendeel van de gehospitaliseerde patiënten, 40 personen, ligt nog steeds op intensieve zorgen. Dit komt door de ernst en de specifieke kenmerken van de verwondingen. Achtentwintig patiënten worden nog verzorgd in gespecialiseerde brandwondencentra.

Bezoek koning en koningin

Het Paleis meldt daarnaast dat de koning en de koningin vanochtend het Sint-Michielsziekenhuis in Brussel hebben bezocht. De koningin ging daarna naar het Stuyvenbergziekenhuis in Antwerpen. Deze namiddag bezocht de koning het Lovervalziekenhuis in Charleroi.

Het vorstenpaar had in de verschillende instellingen een ontmoeting met slachtoffers van de aanslagen en met het verzorgend personeel.