3,8 miljoen Nederlandstalige accounts van sekssites gehackt

Adultfriendfinder gehackt: gegevens 339 miljoen accounts te grabbel

Adultfriendfinder, een erg populaire website voor swingers en overspel, is gehackt. De gegevens van liefst 339 miljoen accounts op de site liggen volgens klokkenluiderssite LeakedSource te grabbel. Het zou gaan om het grootste lek in zijn soort.

Ook verschillende erotische sites die eigendom zijn van Friend Finder Network zijn slachtoffer. Het gaat onder meer om Penthouse.com, Cams.com, stripshow.com en iCams.com. Het totale lek wordt zo geschat op 412 miljoen accounts.  Onder hen zijn ook Vlamingen en Nederlanders, omdat 3,8 miljoen mensen Nederlands als gebruikstaal hadden ingesteld.

De hackers konden in oktober namen, e-mailadressen en paswoorden achterhalen. Friend Finder Network heeft nog niet gereageerd op het nieuws. Technieuwssite ZDNet contacteerde echter enkele gebruikers. Zij bevestigden dat hun gegevens zijn gekraakt. 

15,8 miljoen gewiste profielen

Onder de gestolen accounts zijn ongeveer 15,8 miljoen gewiste profielen. Die gebruikers hebben hun abonnement opgezegd, maar hun gegevens bleven achter de schermen bewaard.

Wie achter het hack zit, is niet bekend. LeakedSource wijst naar Russische hackers.

78.301 gebruikers hadden een e-mailadres dat eindigt op .mil. Dat betekent dat ze in dienst zijn van het Amerikaanse leger.  Duizenden anderen mailden via .gov, de code van de Amerikaanse regering. Een kwart miljoen gebruikers waren geregistreerd via 'live.' van Microsoft.

Veel gebruikers bleken erg zwakke wachtwoorden te hebben. Zo logden bijna een miljoen mensen in met de code 123456. Ook 12345, 123456789, 12345678, password en qwerty werden veel gebruikt. Maar er waren ook zeventien mensen op het idee gekomen om 'brazilianfartporn' te gebruiken.

Overspelsite Ashley Madison kreeg in juli 2015 hackers over de vloer. Miljoenen privégegevens, waaronder die van 13.000 Belgen, kwamen zo openbaar. De huidige kraak zou die van AshleyMadison ver overtreffen.

AdultFriendFinder.com