26 arrestaties en 36 migranten gered bij grote politieactie tegen drugs- en mensensmokkel

Gelijktijdig 24 huiszoekingen in België en Groot-Brittannië

(Illustratiefoto)
Thinkstock (Illustratiefoto)
Bij een grootscheepse politieactie tegen mensensmokkel zijn gisterenavond 26 verdachten opgepakt en 36 migranten gered. Meer dan 250 Belgische en Britse agenten voerden in beide landen tegelijk in totaal 24 huiszoekingen uit, meldt de Britse ambassade in Brussel in een persbericht. In ons land werd één Albanese mensensmokkelaar aangehouden. 

Het doelwit van de actie was een misdaadbende die migranten en drugs naar het Verenigd Koninkrijk smokkelde. De slachtoffers werden vervolgens uitgebuit door hen tegen een laag loon in meerdere carwashbedrijven in Milton Keynes, in het zuiden van Engeland, aan het werk te zetten. Bij de huiszoekingen werden ook drugs en geld in beslag genomen, aldus nog de mededeling van de ambassade.

"De criminele bende dacht dat ze via wettelijke activiteiten hun activiteiten van mensen- en drugshandel kon verbergen", stelde de verbindingsofficier van de National Crime Agency in Brussel. Hij prijst in het communiqué voorts nog de goede samenwerking met de Belgische federale politie en het federaal parket.

Aanhouding in België

Het Belgische luik van de zaak beperkt zich volgens het Brugse parket tot het dossier van een 22-jarige  Albanese mensensmokkelaar. Dat bevestigt Frank Demeester van het parket West-Vlaanderen, afdeling Brugge. 

Gisterenochtend werd de Albanees op heterdaad betrapt bij het smokkelen van zes andere Albanezen, onder wie drie minderjarigen. De 22-jarige man  werd vanochtend aangehouden door de onderzoeksrechter. Vrijdag beslist de raadkamer, of hij langer in de cel moeten blijven. 
29 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Yves De Groote

  Wie wordt gered? In elk geval niet de maatschappij.

 • marcus bastiaensens

  Alle middelen worden verbruikt om 1 mensensmokkelaar te vatten terwijl dagelijks 1000 illegalen binnensijpelen. En volgens de media worden die telkens gered. Wanneer gaan politiekers en media begrijpen dat de belastingbetaler het zat is om voorgelogen te worden. Een illegaal is blijft een illegaal.

 • Stan Vankoo

  En zeggen dat Albanië en West Balkan bij de EU wil!

 • Luc Cleynhens

  Aan Jose, de Koreaanse grenzen zijn zo goed als waterdicht. Om de 10 ontsnapt er eens ééne, de Berlijnse muur om de 2 jaar springt er eens ééne over, ...... Hier komen er nu 1000den binnen!!!!!! op een paar maanden.... dus ge kent er ni te veel van hé.

 • Luc Janssens

  Migranten gered? Zij spreken zelf de mensensmokkelaars aan om in het VK te geraken. Maak er geen slachtoffers van.