De 22-jarige Danny Castledine werd door een Belg vermoord aan de Amsterdamse Singel.
Volledig scherm
PREMIUM
De 22-jarige Danny Castledine werd door een Belg vermoord aan de Amsterdamse Singel. © PPE/rv

22-jarige Belg vermoordt Britse student Danny op brute wijze tijdens vakantie in Amsterdam

Op 1 juni werd in de Amsterdamse binnenstad een 22-jarige student uit Groot-Brittannië op gruwelijke wijze vermoord door een jonge Belg. Danny Castledine was op vakantie in Nederland toen het drama plaatsvond.

 1. RECONSTRUCTIE. De lange autorit van Dave De Kock, voor hij kleuter Dean dumpte tussen de rotsblokken in zee
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. De lange autorit van Dave De Kock, voor hij kleuter Dean dumpte tussen de rotsblok­ken in zee

  Op het moment dat de mama van Dean Verberckmoes zondag de politie inschakelde omdat haar zoontje was gekidnapt, was de kleuter van 4 al dood. Dave De Kock dumpte het lichaam van de jongen een dag eerder op het eiland Neeltje Jans. Speurders doen nu een oproep naar camerabeelden van de route die De Kock de uren daarvoor aflegde in Nederland, in de hoop dat Dean daarop te zien is. Want niémand lijkt Dean nog levend te hebben gezien in Nederland, wat de denkpiste dat de jongen al in België om het leven is gebracht, steeds aannemelijker maakt.
 2. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
  TV
  2

  ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

  ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.