Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

20 arrestaties en 6 gewonden na coronabetoging in Brussel: waterkanon en traangas ingezet, politiecombi’s beschadigd

BrusselEr zijn zondag 20 mensen opgepakt na de coronabetoging in Brussel, meldt de politie. Nog volgens de politie namen zowat 8.000 mensen deel aan de betoging. Her en der in de optocht was de sfeer grimmig. Zo werden er voetzoekers en rookbommetjes gebruikt door betogers. Er werd ook zeker één brandje gesticht en straatmeubilair werd beschadigd door relschoppers. De politie heeft het waterkanon en traangas ingezet. Vier betogers raakten gewond, net als twee politiemensen. Zo’n 200 mensen hebben - na afloop van de grote betoging - een tweede betoging gehouden aan de gebouwen van de RTFB in Schaarbeek. 

681 reacties

 • Andre Wouters

  5 maanden geleden
  Mooie voorbeelden voor onze kinderen, zoals naar het voetbal gaan, gemoogd kontent zijn dat ongedeerd thuis komt met je kinderen.
 • Christian Dannau

  6 maanden geleden
  Wat zou er gebeurd zijn als er geen vaccins was?
 • wil baken

  6 maanden geleden
  mooi ! het is belangrijker de kinderen te leren wat vrijheid is in plaats van deze waanzin.
 • Wesley Kenis

  6 maanden geleden
  Voortaan ook vakbonden en alle andere betogingen "preventief" verbieden...dan pas kan je spreken over "iedereen gelijk"...het probleem zijn niet de betogingen of de regering, maar de aanpak van het krapuul dat te wensen overlaat. Elke betoging is een potentiële tijdbom, zelfs rolstoelbetogingen!! Schakel het krapuul uit en politie blijft ook rustig.
 • Ria Adams

  6 maanden geleden
  En volgende week opnieuw, het feest mag en kan verder gaan.