Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

20 arrestaties en 6 gewonden na coronabetoging in Brussel: waterkanon en traangas ingezet, politiecombi’s beschadigd

BrusselEr zijn zondag 20 mensen opgepakt na de coronabetoging in Brussel, meldt de politie. Nog volgens de politie namen zowat 8.000 mensen deel aan de betoging. Her en der in de optocht was de sfeer grimmig. Zo werden er voetzoekers en rookbommetjes gebruikt door betogers. Er werd ook zeker één brandje gesticht en straatmeubilair werd beschadigd door relschoppers. De politie heeft het waterkanon en traangas ingezet. Vier betogers raakten gewond, net als twee politiemensen. Zo’n 200 mensen hebben - na afloop van de grote betoging - een tweede betoging gehouden aan de gebouwen van de RTFB in Schaarbeek. 

684 reacties

 • Andre Wouters

  1 maand geleden
  Mooie voorbeelden voor onze kinderen, zoals naar het voetbal gaan, gemoogd kontent zijn dat ongedeerd thuis komt met je kinderen.
 • Christian Dannau

  1 maand geleden
  Wat zou er gebeurd zijn als er geen vaccins was?
 • wil baken

  1 maand geleden
  mooi ! het is belangrijker de kinderen te leren wat vrijheid is in plaats van deze waanzin.
 • Wesley Kenis

  2 maanden geleden
  Voortaan ook vakbonden en alle andere betogingen "preventief" verbieden...dan pas kan je spreken over "iedereen gelijk"...het probleem zijn niet de betogingen of de regering, maar de aanpak van het krapuul dat te wensen overlaat. Elke betoging is een potentiële tijdbom, zelfs rolstoelbetogingen!! Schakel het krapuul uit en politie blijft ook rustig.
 • Ria Adams

  2 maanden geleden
  En volgende week opnieuw, het feest mag en kan verder gaan.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 1. “Zeg dat je niet bij Schild & Vrienden hoort.” Hoe Dries Van Langenhove de coronabetoging van zondag heimelijk heeft gekaapt
  PREMIUM

  “Zeg dat je niet bij Schild & Vrienden hoort.” Hoe Dries Van Langenhove de coronabeto­ging van zondag heimelijk heeft gekaapt

  Het is Dries Van Langenhove die aan de touwtjes trok bij de uit de hand gelopen coronabetoging van vorige zondag in Brussel. Die werd grotendeels georganiseerd door een lid van Schild & Vrienden dat opereerde onder een schuilnaam, zo blijkt uit onderzoek van HLN en zusterkrant De Morgen. En toen de rol van zijn groepering begon uit te lekken, gaf Van Langenhove hoogstpersoonlijk orders om die link te blijven ontkennen.