Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

20 arrestaties en 6 gewonden na coronabetoging in Brussel: waterkanon en traangas ingezet, politiecombi’s beschadigd

BrusselEr zijn zondag 20 mensen opgepakt na de coronabetoging in Brussel, meldt de politie. Nog volgens de politie namen zowat 8.000 mensen deel aan de betoging. Her en der in de optocht was de sfeer grimmig. Zo werden er voetzoekers en rookbommetjes gebruikt door betogers. Er werd ook zeker één brandje gesticht en straatmeubilair werd beschadigd door relschoppers. De politie heeft het waterkanon en traangas ingezet. Vier betogers raakten gewond, net als twee politiemensen. Zo’n 200 mensen hebben - na afloop van de grote betoging - een tweede betoging gehouden aan de gebouwen van de RTFB in Schaarbeek. 

684 reacties

 • Andre Wouters

  1 maand geleden
  Mooie voorbeelden voor onze kinderen, zoals naar het voetbal gaan, gemoogd kontent zijn dat ongedeerd thuis komt met je kinderen.
 • Christian Dannau

  1 maand geleden
  Wat zou er gebeurd zijn als er geen vaccins was?
 • wil baken

  1 maand geleden
  mooi ! het is belangrijker de kinderen te leren wat vrijheid is in plaats van deze waanzin.
 • Wesley Kenis

  1 maand geleden
  Voortaan ook vakbonden en alle andere betogingen "preventief" verbieden...dan pas kan je spreken over "iedereen gelijk"...het probleem zijn niet de betogingen of de regering, maar de aanpak van het krapuul dat te wensen overlaat. Elke betoging is een potentiële tijdbom, zelfs rolstoelbetogingen!! Schakel het krapuul uit en politie blijft ook rustig.
 • Ria Adams

  1 maand geleden
  En volgende week opnieuw, het feest mag en kan verder gaan.
 1. “Zeg dat je niet bij Schild & Vrienden hoort.” Hoe Dries Van Langenhove de coronabetoging van zondag heimelijk heeft gekaapt
  PREMIUM

  “Zeg dat je niet bij Schild & Vrienden hoort.” Hoe Dries Van Langenhove de coronabeto­ging van zondag heimelijk heeft gekaapt

  Het is Dries Van Langenhove die aan de touwtjes trok bij de uit de hand gelopen coronabetoging van vorige zondag in Brussel. Die werd grotendeels georganiseerd door een lid van Schild & Vrienden dat opereerde onder een schuilnaam, zo blijkt uit onderzoek van HLN en zusterkrant De Morgen. En toen de rol van zijn groepering begon uit te lekken, gaf Van Langenhove hoogstpersoonlijk orders om die link te blijven ontkennen.
 2. IN BEELD. Zo zag coronabetoging in Brussel eruit: ouders met kinderen, relschoppers en één alpaca

  IN BEELD. Zo zag coronabeto­ging in Brussel eruit: ouders met kinderen, relschop­pers en één alpaca

  De politie telde zondag zowat 8.000 deelnemers tijdens de manifestatie tegen de coronamaatregelen in Brussel: een uiteenlopende groep van ouders met kinderen, brandweerlui in volle uitrusting, relschoppers én een alpaca. Uiteindelijke ontaardde de betoging in relletjes waarbij een groep betogers projectielen gooiden naar de politie en combi’s beschadigden. De politie zette op haar beurt het waterkanon en traangas in.