De Belgenland II, het grootste schip dat de Red Star Line ooit in dienst had.
Volledig scherm
PREMIUM
De Belgenland II, het grootste schip dat de Red Star Line ooit in dienst had. © Pieterjan Braet

2 miljoen levens, dat verdient een musical. De Red Star Line: het echte verhaal achter het nieuwe spektakelstuk van Studio 100

Van op de Rijnkaai in Antwerpen vertrokken ruim honderd jaar geleden twee miljoen landverhuizers om in Amerika een nieuw en beter leven te beginnen. De stoomboten van de Red Star Line brachten hen daarheen. Het verhaal van de opkomst en ondergang van een unieke rederij.

 1. Horeca Vlaanderen over beslissingen Overlegcomité: “Minizonnestraaltje, maar geen blauwe hemel”
  53

  Horeca Vlaanderen over beslissin­gen Overlegco­mité: “Minizonne­straal­tje, maar geen blauwe hemel”

  Vanaf zaterdag 8 mei mogen cafés en restaurants gedeeltelijk heropenen: klanten mogen enkel ontvangen worden op het terras. Binnen dineren of een glas drinken blijft nog steeds “no go”. Dat is vandaag beslist op het Overlegcomité. Horeca Vlaanderen reageert teleurgesteld op het gebrek aan zekerheden en pleit voor het behoud van de steunmaatregelen. Volgens FedCaf, een federatie van caféhouders, zaait de overheid verdeeldheid door enkel bediening op terrassen toe te laten.
 1. Kaap van 2 miljoen gevaccineerde Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"
  Play

  Kaap van 2 miljoen gevacci­neer­de Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"

 2. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"