17-jarige Donnarumma jongste doelman ooit bij Italië

Photo News
Gianluigi Donnarumma is gisteren de jongste doelman in de geschiedenis van de Italiaanse nationale ploeg geworden. De goalie van AC Milan viel in de vriendschappelijke oefeninterland in Bari tegen Frankrijk (1-3) bij de rust in voor veteraan Gianluigi Buffon. Met zijn 17 jaar, 6 maanden en 4 dagen werd hij zo de jongste doelman ooit in de Italiaanse kleuren.

Gianluigi Donnarumma werd vorig seizoen door Milan-coach Sinisa Mihajlovic bij de Rossoneri op zestienjarige leeftijd in de basiself gedropt. Bijna twee weken geleden werd hij tegen Torino de jongste doelman ooit in de Serie A die een strafschop kon stoppen.

De wedstrijd tussen Italië en Frankrijk zal echter om nog een andere reden de geschiedenisboeken ingaan. Bij een omstreden handsbal van de Fransman Layvin Kurzawa in het Franse strafschopgebied besloot de Nederlandse ref Björn Kuipers de videoscheidsrechters in te schakelen.

Kuipers
"Je kon zien dat de scheidsrechter het duel voor een paar seconden onderbrak", legde FIFA-voorzitter Gianni Infantino uit bij de Italiaanse omroep RAI. Volgens de FIFA-preses zocht Kuipers gedurende die korte periode contact met twee buiten het stadion gestationeerde scheidsrechters, die op videobeelden de situatie nauwkeurig bestudeerden. "Zij zagen dat het geen strafschop was. We hebben hier voetbalgeschiedenis geschreven", benadrukte Infantino. "We leven in 2016, het is tijd om dit goed te gaan testen. Ik hoop dat we bij het WK in 2018 in Rusland deze technologie volledig kunnen gaan gebruiken."

Gianluigi Donnarumma.
Photo News Gianluigi Donnarumma.
Photo News