Protest in Amsterdam: actievoerders eisen dat de Europese Unie actie onderneemt tegen een Hongaarse anti-LHBTI-wet.
Volledig scherm
Protest in Amsterdam: actievoerders eisen dat de Europese Unie actie onderneemt tegen een Hongaarse anti-LHBTI-wet. © ANP

16 Europese leiders vragen aandacht voor LGBTI-gemeenschap niet te laten verslappen

Enkele uren voor de start van een Europese top in Brussel roepen premier Alexander De Croo (Open Vld) en vijftien andere Europese leiders op om te blijven vechten tegen de discriminatie van de LGBTI-gemeenschap. Die staat in Hongarije momenteel onder grote druk wegens de goedkeuring van een veelbesproken wet die de ‘promotie van homoseksualiteit’ verbiedt.

1 reactie

 • Pierre Van den Wijngaert

  1 jaar geleden
  Een brief waarin Hongarije niet wordt genoemd?maar veel praat voor tv
 1. Vlaams Parlement veroordeelt Hongaarse antiholebiwet en wil dat Hongarije in gebreke wordt gesteld

  Vlaams Parlement veroor­deelt Hongaarse antiholebi­wet en wil dat Hongarije in gebreke wordt gesteld

  Het Vlaams Parlement heeft woensdag een resolutie goedgekeurd waarin de Hongaarse antiholebiwet wordt veroordeeld. In de resolutie dringt het parlement er bij de Europese Commissie op aan Hongarije in gebreke te stellen voor het niet respecteren van fundamentele Europese waarden. "Hongarije draait de klok terug en moet daar de gevolgen van dragen. De mensenrechten van de LGBTQI+-gemeenschap staan op de helling", stellen de indieners van de resolutie, Staf Aerts (Groen), Piet De Bruyn (N-VA), Orry Van de Wauwer (CD&V), Stephanie D'Hose (Open Vld) en Annick Lambrecht (Vooruit).
 2. PORTRET. Viktor Orbán, de omstreden Hongaarse premier: “Vladimir Poetin, maar dan zonder de spieren”
  PREMIUM

  PORTRET. Viktor Orbán, de omstreden Hongaarse premier: “Vladimir Poetin, maar dan zonder de spieren”

  “Vladimir Poetin, maar dan zonder de spieren.” Zo bestempelde de Franse filosoof Bernard-Henri Lévy de Hongaarse leider Viktor Orbán (58) ooit. “Een mollige despoot.” De man die nu opnieuw voor grote ophef zorgt met zijn omstreden homowet, werd ooit gevierd voor zijn verzet tegen de Sovjetonderdrukking. Maar ook in Hongarije bleek: niets is zo gevaarlijk voor de vrijheid dan een vrijheidsstrijder die de macht verovert.