iStock
Volledig scherm
© iStock

"152 miljoen euro bedoeld voor wegwerken wachtlijsten personen met handicap blijft liggen”

Het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) heeft in 2020 zo'n 152 miljoen euro aan middelen om de wachtlijsten weg te werken ongemoeid gelaten. Dat zegt Vlaams parlementslid Hannes Anaf (Vooruit), die de jaarrekeningen van het agentschap onderzocht. 

9 reacties

 • Hendrik Goris

  1 maand geleden
  Mag wel eens iets aan gebeuren. En IDD Jan Fabre is niet de enige waar nutteloos geld tegenaan gesmeten wordt. Heel die subsidiekaravaan van 10tallen miljarden mag een doorgelicht worden. Liefst vertrekken van nul, een wit blad.
 • Jean Donny

  1 maand geleden
  Geld wegsmijten als steun en subsidies aan ondernemingen en horeca is veel belangrijker voor onze beleidsmensen.
 • Michael Van Roy

  1 maand geleden
  Mijn zoon heeft een persoonlijk assistentie budget, dus ik weet zeer goed hoe het systeem werkt. Als je 100.000 euro hebt, en 10 personen hebben recht op 10.000 euro budget per jaar, dan klopt de rekening. Als die 10 personen dan maar 5.000 euro per jaar gebruiken, heb je nog 50.000 over. Dit wil niet zeggen dat je 20 personen een budget kan geven, als ze dan alle 20 hun volledige budget nodig hebben, heb je 100.000 euro tekort.
 • Patrick Verbelen

  1 maand geleden
  Jo Vandeurzen en minister Wouter Beke, zijn aan elkaar gewaagd, straffe uitspraken doen maar niks realiseren. Vijf jaar stond mijn vriendin op de wachtlijst, een wachtlijst waar je niet op komt zonder de nodige hindernissen te overbruggen. Zo heeft men de nationale wachtlijst vervangen door de Vlaamse waarbij alles nog een keer mocht doorlopen worden. Ondertussen weinig tot geen informatie over het dossier zelf, wachten en wachten, het hoeft niet meer, ze is er niet meer. Bedankt heren.
 • Urbain Schuermans

  1 maand geleden
  in dit land is geen plaats voor gehandicapten en minder validen,het kost teveel.Ook op wachtlijsten sociale woning moet men 20 jaar wachten,om hereniging met buitenlandse echtgenote wordt men jarenlang in de kou gelaten,en tot op het bot onderzocht,onder de loupe gelegd,maar vreemdelingen krijgen direct toegang.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. China wil gebruik van fossiele energie tegen 2060 tot minder dan 20 procent verlagen

  China wil gebruik van fossiele energie tegen 2060 tot minder dan 20 procent verlagen

  China streeft ernaar om het gebruik van fossiele brandstoffen tegen 2060 tot onder de 20 procent van het totale energieverbruik terug te brengen, zo staat in een zondag door staatsmedia gepubliceerd plan. Het plan volgt op een belofte van president Xi Jinping om het gebruik van steenkool in China drastisch te reduceren, met als doel in 2060 klimaatneutraliteit te bereiken. De opwekking en het verbruik van energie moet dan niet meer tot extra CO2-uitstoot leiden.