15 redenen waarom je altijd te laat bent

Shutterstock
Kom jij pas de klas binnen na het belsignaal of ben jij de laatste persoon die op een feestje binnenstuikt? Wij lijstten de 15 redenen op waarom jij altijd te laat bent!

1. Ten eerste hebben we meestal wel de intentie om op tijd te komen, maar dan raken we verzeild in een bizarre tijdsversnelling.

2. Alles wat mis kan gaan gaat mis op het moment dat je wil vertrekken.

3. Soms zijn we bewust te laat om je een dienst te doen. Waarom zouden we op tijd naar een feestje gaan als de host misschien nog tijd nodig heeft om zich voor te bereiden?

4. Er is niet zoiets als 'fashionably early', en dat is om een reden, toch?

5. Je wil niet dat het lijkt alsof je niks beters te doen hebt.

6. Soms zijn we laat om awkward situaties te voorkomen. De eerste persoon op een feestje zijn, vooral als het een feestje is van iemand die je niet goed kent. Dan is het maar beter om ietsje later te zijn.

7. Als je een date hebt moet je altijd een paar minuten later zijn voor het geval dat híj laat is en je 10 minuten lang nerveus naar je telefoon moet staren en moet doen alsof je aan het sms'en bent.

8. Ja, we zijn soms laat omdat we Netflix aan het kijken waren. Als een aflevering van een serie bijna afgelopen is, kunnen we 'm niet uitzetten. Dan zijn we maar 10 minuten te laat.

9. Soms zijn we laat omdat we er heel graag goed uit willen zien. Dat houdt in dat we heel lang naar onze kledingkast staren en op het laatste moment nog besluiten dat dit echt een gelegenheid is voor krullen in plaats van steil haar.

10. Een wekker of een reminder zetten heeft geen invloed op onze time management. Reminders kunnen uitgesteld worden. Meerdere keren.

11. Soms is het gewoon pech. Als wij in een willekeurig openbaar vervoersmiddel zitten heeft 'ie gewoon vertraging. Standaard.

12. Als je zegt 'rond zes uur' weten we niet wat je daarmee bedoelt en zullen we er nooit stipt om zes uur zijn.

13. Soms geloven we echt dat we op tijd gaan komen, omdat tijd een magisch gegeven is. Soms voelen vijf minuten als een uur. Soms voelt een uur als 10 minuten. Wie snapt hoe dat werkt?

14. Laat zijn is een relatief begrip, natuurlijk. Jij komt gewoon wanneer jij het gepland had.

15. En ach, soms heb je geen reden dat je te laat bent. Je bent gewoon zo. :')