14 honden overlijden in hondenhotel door kapotte verwarming

Google Maps
In de Canadese stad Saskatoon zijn gisteren veertien honden omgekomen nadat een mechanisch defect ervoor zorgde dat er continu hete lucht in hun hokken werd geblazen.

Het Playful Paws Pet Center in Saskatoon liet in een Facebookbericht weten dat er een ernstige tragedie had plaatsgevonden en dat het personeel de eigenaars van de honden op de hoogte heeft gebracht. "We houden van onze honden en iedereen in ons team probeert persoonlijk dit vreselijke verlies te verwerken," staat er te lezen.

Volgens het Facebookbericht bliezen de verwarmingstoestellen op het dak van het gebouw de hitte in een van de kamers van de kennel op de bovenste verdieping. Daar werd het zo heet dat de honden stierven. Zaterdagochtend werden ze door het personeel gevonden.

De dierenbescherming SPCA heeft een onderzoek ingesteld naar wat er precies gebeurd is. "Onze gedachten gaan uit naar de families wiens honden gestorven zijn," zegt Patricia Cameron, directeur van de SPCA in Saskatoon. "Het is verschrikkelijk. En ook voor de mensen die werken bij Playful Paws, want dat moet iemands ergste nachtmerrie zijn. Het is een droeve dag."

Volgens Cameron zijn hondenhotels in Saskatoon niet gereguleerd: de uitbaters hebben geen vergunning nodig. "Als algemene regel raden we mensen aan dat ze elke faciliteit die hondenzorg of -training aanbiedt heel voorzichtig controleren, dat het verantwoordelijke organisaties zijn met opgeleid personeel en gepaste veiligheidsmaatregelen." 

Het is nog onduidelijk hoelang de verwarming aanstond vooraleer de honden stierven en of de eigenaars gecompenseerd zullen worden.

thinkstock

Playful Paws Pet Center - Timeline | Facebook

Playful Paws Pet Center, Saskatoon, SK. 1,041 likes · 159 talking about this · 62 were here. VIP daycare/boarding facility, grooming salon, cat boarding,...