Volledig scherm
PREMIUM
© AASDAP/Lente Viva Filmes

13 jaar verlamd, maar spelletje laat vrouw weer stappen

Een 32-jarige vrouw die dertien jaar geleden van artsen te horen kreeg dat ze voor de rest van haar leven volledig verlamd zou blijven, stapt opnieuw zelfstandig met krukken. Het resultaat van een nieuwe therapie waarbij Amerikaanse wetenschappers met 'virtual reality' slapende, maar niet gehavende zenuwbanen bij patiënten met verlamming weer activeren.

 1. Tweede coronagolf duwt Vlaams begrotingstekort nog dieper in het rood
  11

  Tweede coronagolf duwt Vlaams begrotings­te­kort nog dieper in het rood

  Bij ongewijzigd beleid zal het Vlaamse begrotingstekort in 2021 verder oplopen naar 4,1 miljard euro. Dat blijkt uit berekeningen van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV). Dat is 1,6 miljard euro meer dan de Vlaamse regering heeft geraamd bij opmaak van deze begroting. De slechtere cijfers zijn deels het gevolg van de maatregelen voor de tweede coronagolf. De SERV pleit ervoor om snel in te zetten op relancebeleid.
 2. Imam krijgt bevel grondgebied te verlaten na homofobe uitspraken, Somers wil erkenning moskee in Houthalen-Helchteren intrekken
  Houthalen-Helchteren

  Imam krijgt bevel grondge­bied te verlaten na homofobe uitspraken, Somers wil erkenning moskee in Houthalen-Helchteren intrekken

  Vlaams minister Bart Somers (Open Vld) start de procedure om de erkenning van de Yesil Camii-moskee in Houthalen-Helchteren op te heffen. Er zou sprake zijn van homofobe uitspraken. Bij de moskee zelf komen ze uit de lucht vallen. “Als de imam aanstootgevende uitspraken deed, ligt hij buiten", zegt comitévoorzitter Mehmet Daghan, die tegelijk ook het geheel wil nuanceren. Vanavond houdt de moskee crisisoverleg. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) heeft de Turkse imam intussen het bevel gegeven om het grondgebied te verlaten.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken