120 IS-strijders gedood op 24 uur tijd bij gevechten met regime in Syrië

Legervoertuigen en raketlanceerders van het Syrische regime.
afp Legervoertuigen en raketlanceerders van het Syrische regime.
Bij zware gevechten tussen terreurgroep IS en de regeringstroepen van Assad zijn in Syrië op 24 uur tijd meer dan 150 doden gevallen. Dat meldt het Syrische Observatorium voor Mensenrechten. Onder de doden zouden 120 IS-strijders zijn en 35 soldaten van het regime.

Sinds enkele dagen strijden de troepen van Bachar al-Assad met jihadisten om Ouqayribat, een klein stadje in de provincie Hama. Met Russische luchtsteun zijn ze er in geslaagd om de stad, die het laatste strategische bolwerk was van IS in de provincie, te heroveren. Bij de gevechten zouden 120 IS-strijders zijn gesneuveld. Ook 35 soldaten verloren het leven.

Met het verlies van de stad hebben de jihadisten nu enkel nog de controle over enkele kleine omringende dorpjes. Ouqayribat was sinds 2014 in handen van IS, dat het gebruikte als basis voor aanvallen in de rest van de provincie.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ilan Engel

  Succes aan beide partijen toegewenst ;-)

 • Jo De Clercq

  Wel heftig.

 • Daniel collier

  Een oorlog heeft nooit geen winnaars alleen maar verliezers. Soldaten,kinderen,burgers en de dieren niet vergeten . Behalve machthebbers die het in gang steken.

 • Andre DM

  Mijn dag kan niet meet stuk , proficiat

 • Marc Van Den Berghe

  Deugddoend nieuws !