11 uur durende belegering beëindigd in Kaboel: "42 mensen gered, 3 terroristen gedood"

AP
In Kaboel hebben de veiligheidstroepen vanochtend een einde gemaakt aan een elf uur durende belegering van het gebouw van de ngo Care International. Dat heeft het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken gemeld. Bij de actie zijn de drie "terrroristen" gedood. Volgens woordvoerder Sedik Sedikki van het ministerie zijn 42 mensen, onder wie tien buitenlanders, "gered". Minstens één iemand kwam om.

De vuurgevechten gingen gisteravond laat van start na een zelfmoordaanslag in het centrum van de stad, aldus woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Sedik Sedikki. Minstens drie aanvallers betraden de gebouwen en hielden mensen gegijzeld, verklaarde een bron binnen de veiligheidsdiensten. De hele ochtend waren geweerschoten en explosies te horen.

Bij de gevechten in de gebouwen van de ngo kwam één burger om het leven en raakten zes anderen gewond. 42 mensen, onder wie tien buitenlanders werden gered.

Volgens het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken hebben de veiligheidstroepen inmiddels een einde gemaakt aan de belegering. De drie "terroristen" werden gedood.

De aanval op de ngo, die zich voornamelijk inzet voor opleidingsprogramma's voor meisjes, werd nog niet opgeëist. De twee andere aanslagen van gisteren, die het leven kostten aan minstens 24 mensen, werden opgeëist door de taliban.

AFP
AP
AFP
AP
EPA
AP