Ex-Europarlementslid Pier Antonio Panzeri blijkt een spilfiguur in de zaak. Hij zou zich zowel door Qatar als door Marokko laten betalen.
Volledig scherm
Ex-Europarlementslid Pier Antonio Panzeri blijkt een spilfiguur in de zaak. Hij zou zich zowel door Qatar als door Marokko laten betalen. © ANP/EPA/AFP

“100.000 euro voor de vakantie”: naast Qatar blijkt ook Marokko betrokken bij omkoopschandaal in Europees Parlement

In het onderzoek van het federaal parket naar een omkoopschandaal in het Europees Parlement blijkt naast Qatar nu ook Marokko een rol te spelen. Een van de spilfiguren in de zaak wordt er volgens ‘De Morgen’ van verdacht “politiek te interveniëren met leden van het Europees Parlement in het voordeel van Qatar en Marokko, tegen betaling”.

94 reacties

 • Claude Tanghe

  3 maanden geleden
  dit is niet alleen in dit parlement schering en inslag ,in elk parlement in gelijk welk land is dit de gewone gang van zaken en ieder lid daarvan moet zwijgen want ze hebben allemaal al eens van zo'n snoepje geproefd dit is een eeuwen oud probleem . En als het per toeval gelekt word zijn het de steeds de andere maar zij niet dan zijn het allemaal engeltjes .
 • DIRK SPRANGERS

  3 maanden geleden
  Zo dit is straf, nu dreigen ze uit Qatar voor de gasleveringen droog te leggen door de ontdekking van de corruptie !! Mooi volkje daar om mee samen te werken...
 • Georges Dubois

  4 maanden geleden
  Dank zij het werk van ons Belgisch gerecht! Wanneer er goed werk geleverd wordt verdient dit zeker ook een appreciatie. Hopelijk doen ze in de andere landen even goed hun best!
 • Lisette Theunis

  4 maanden geleden
  De enigste remedie tegen allerhande corruptie en belangenvermenging is ze financieel uit te kleden, dit in combinatie met flinke effectieve gevangenisstraffen. Het tegendeel is eerder de regel, zodat er vooral geen nieuwe lijken uit de kast beginnen te vallen. Ze doen elkaar vooral geen pijn.
 • jan geens

  4 maanden geleden
  Och , ze gaan weer even verontwaardigd zijn en daarna gaan ze gewoon verder want idd een fors betaald zitje in een raad van bestuur waar je niet voor aanwezig moet zijn ; dat is allemaal dik oké ?; ook nationaal he ... En als ze dan niet meer verkozen zijn , dan hoeven ze plotseling niet meer te zetelen in het bedrijf; zo deskundig zijn ze dan .. Het is niet te begrijpen dat dit legaal kan zijn ...
 1. Rusland gaat volgens VS voedsel naar Noord-Korea sturen in ruil voor wapens: “Poetin wordt steeds wanhopiger”
  Play

  Rusland gaat volgens VS voedsel naar Noord-Ko­rea sturen in ruil voor wapens: “Poetin wordt steeds wanhopiger”

  Rusland is van plan om voedsel te ruilen voor wapens met Noord-Korea. Dat zegt de woordvoerder van de Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad John Kirby. “We blijven bezorgd dat Noord-Korea verdere steun zal verlenen aan de militaire operaties van Rusland in Oekraïne en hebben nieuwe informatie dat Moskou actief probeert om munitie uit Noord-Korea te verwerven”, aldus Kirby. Rusland zou “een twintigtal” verschillende soorten wapens en munitie ontvangen.