"Zij hebben geweren, wij hebben kaarsjes en bloemen", zegt jongetje voor tv-camera in Parijs

"Les méchants, c'est pas très gentil."➡ http://bit.ly/1Lix9L2#LPJ

Posted by Le Petit Journal on Monday, November 16, 2015
Aandoenlijk. Dat is het interview van een Franse zender met een jongetje die samen met zijn vader hulde brengt aan de slachtoffers van de laffe terreurdaad in Parijs. Zijn vader zit op een knie en legt een arm om zijn zoontje die hem voor de camera van 'Le Petit Journal' rake vragen stelt, zoals alleen kinderen dat kunnen. Het jongetje komt met de hulp van zijn vader tot de conclusie dat, "de bloemen en kaarsjes er zijn om ons te beschermen."

Op de vraag van de journalist of hij begrijpt wat er allemaal gebeurd is en waarom die mensen dat gedaan hebben, antwoordt hij jongetje: "Ja, omdat ze heel, heel slecht zijn. De slechteriken zijn helemaal niet vriendelijk....", waarna hij even nadenkt en het volgende zegt, "en we moeten echt gaan opletten want we zullen moeten verhuizen." Waarop zijn vader hem geruststelt: "We moeten helemaal niet verhuizen. Frankrijk, dat is onze thuis."

"Maar", zegt hij, "Er zijn slechteriken, papa. Ze hebben geweren en ze kunnen ons neerschieten want ze zijn heel, heel slecht papa." Waarop zijn vader het volgende antwoordt: "Klopt, ze hebben geweren maar wij hebben bloemen." Zijn zoontje maakte dan de volgende opmerking. "Ja maar, de bloemen die doen niks... maar zijn de bloemen er om ons te beschermen?" Zijn vader knikt bevestigend. "En de kaarsjes ook?" Daarop zegt zijn vader dat, "de kaarsjes er zijn om de mensen die vertrokken zijn, niet te vergeten." Waarop zijn zoontje tot de volgende conclusie komt. "Ah, de bloemen en kaarsjes zijn er om ons te beschermen." Zijn vader zegt dat het zo is, waarop er plots een glimlach verschijnt om de mond van het jongetje. De journalist stelt dan de vraag of hij zich nu beter voelt. "Ja, nu voel ik me al beter..."

Le Petit Journal zette de beelden op haar Facebookpagina en de vader kreeg meteen lof voor de manier waarop hij met zijn kind omging. Angel Le besloot daarop om zelf te reageren: 'Goeiedag, ik ben de vader met het jongetje. Ik wil jullie allemaal bedanken voor de fantastische commentaren die jullie hier gepost hebben voor ons. Nu ik al deze steunberichtjes hier zie, heb ik me de volgende bekending gemaakt: Ik ben trots Fransman te zijn en ik ben ook trots op mijn landgenoten. Ik geef jullie samen met mijn familie een knuffel.'