Exclusief voor abonnees

"Yves Vanderhaeghe, voor mij nu al de coach van het jaar"

Photo News

Racing Genk is een stabiele club geworden. Oude gespletenheid is afgelegd, er zit voetbal in de selectie en de financiële kraters zijn gedicht. Patrick Janssens en Dimitri De Condé hebben voortreffelijk werk geleverd.

De appreciatie van coach Peter Maes is niet onverdeeld. Maes correspondeert niet met de salons van de club. Sommige bestuurders vinden dat hij te weinig chic heeft, te veel boegbeeld op klompen is. Hij zou ook te weinig teamspeler zijn en zijn praatjes na de wedstrijd komen altijd uit de onderbuik van de underdog. Alles wordt klein gemaakt.

Maes heeft met Genk wel Europees gescoord, en dat is geen geringe verdienste met de kern die hij tot zijn beschikking heeft. Het is zelfs een huzarenstukje. Je denkt dan dat er zuurstof vrijkomt voor de nationale competitie, maar daar heerst wisselvalligheid. Drie wedstrijden in een week lijkt te veel van het goede voor de Limburgers. Na hun Europees roesje liepen ze in Oostende tegen een blamage aan: 6-0. Korfbaluitslag. In Brugge en Eupen vielen de doelpunten ook als pannen van het dak bij windkracht 9.
Cabaretvoetbal.

De kunst van het catenaccio is verleden tijd. Toch jammer. In extra-sportieve omstandigheden is KVO de mindere van Genk. Stadion en infrastructuur zijn zoals de hele kustlijn: ineengeflanst. Genk heeft met Alejandro Pozuelo en Leon Bailey goud in huis, de iconen van KVO zijn minder duur. Vanwaar dan toch die 6-0?  Het is de geest en de hand van Yves Vanderhaeghe. Voor mij nu reeds coach van het jaar. Onwankelbaar als denker, strateeg en vader.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis