Ga naar de mobiele website
^ Top

"Welkom in Oostende... maar doe verdorie een T-shirt aan"

De Oostendse schepen van Onderwijs en Openbaar Domein Martine Lesaffre (Open Vld) is het beu dat steeds meer mannen in ontbloot bovenlijf in het straatbeeld verschijnen. "Je bent welkom in Oostende ... maar doe verdorie een T-shirt aan!", zegt ze.

"Ik ben de voorbije weken vaak aangesproken door Oostendenaren die zich ergeren aan mannen die in ontblote bovenlichamen door het stadscentrum wandelen. Ik vind dat ze gelijk hebben", geeft Lesaffre meer uitleg bij haar communiqué. "Het is niet dat ik preuts ben, maar we zijn op het gebied van wat toelaatbaar is in onze maatschappij te ver doorgeschoten."

"Ik herinner mij dat wij als kind ook altijd een T-shirt moesten dragen. Vroeger werden we daar op aangesproken door de politie, maar ik heb die regel niet meer teruggevonden. Voor een goed begrip: ik heb er niets op tegen dat mensen in zwembroek de dijk eens oversteken voor een ijsje, maar in het stadscentrum is dat toch iets anders."

"Wat baten een festival als Theater aan Zee en een Filmfestival met internationale allure en van hoogstaand niveau, als het beeld in sommige straten doet denken aan een aflevering van de Familie ... ."

De schepen hoopt dat haar smeekbede aan het einde van het zomerseizoen gehoor zal vinden tijdens de komende zomers.Meld een bug